Alternative content

Alternative content

Alternative content

Info

u fazi popunjavanja

Danas

... bez programa ...

apap EU kulture programme

Kultura promjene

Pripremni tečajevi za stjecanje međunarodnog certifikata ( CAMBRIDGE ESOL) / ŠKOLA STRANIH JEZIKA SC

PRIPREMNI TEČAJEVI ZA STJECANJE MEĐUNARODNOG CERTIFIKATA (CAMBRIDGE ESOL)

Trajanje tečaja je 75 sati ( 1 sat = 45 min), 3 x 2 sata tjedno. Cijena grupnog tečaja (4-8 polaznika) iznosi 3.000,00 kn. Detaljnije provjerite OVDJE.

Nastava se održava u SD Cvjetno naselje, Odranska 8.

Informacije o upisima na tel: 4590 857 ili na e-mail: skolastranihjezika@sczg.hr

CAMBRIDGE ESOL ISPITI

Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) ispiti izrađeni su prema standardima Vijeća Europe i udruženja ALTE (Association of Language Testers in Europe), europskog udruženja za izradu testova. Svjedožbe Cambridge ESOL ispita bit će garancija vašeg znanja bez obzira želite li studirati u inozemstvu, tražite li posao u renomiranoj međunarodnoj tvrtki ili jednostavno tražite potvrdu o svom znanju engleskog jezika.

Ispite organizira i provodi Britanski Savjet dva puta godišnje (u lipnju i prosincu) te izdaje diplome.

FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH (FCE)

FCE ispitom potvrđujete sposobnost korištenja engleskog jezika u pismenoj i usmenoj komunikaciji.Ova međunarodno priznata diploma za višu srednju razinu znanja engleskog jezika, priznaje se u inozemstvu kao dokaz o znanju jezika prilikom zapošljavanja u trgovini, industriji i zrakoplovnom prometu kao i za odnose s javnošću, bankovno poslovanje, hotelijerstvo, turizam. Obično se polaže tek nakon 500 do 600 odslušanih sati nastave, a odnosi se na razinu B2 prema Vijeću Europe.

CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH (CAE)

Ovim međunarodnim ispitom potvrđujete da ste napredni korisnik engleskog jezika te da na toj razini vladate usmenim i pismenim izražavanjem. Ovaj certifikat potvrđuje Vašu sposobnost sporazumijevanja u stručnim, akademskim i društvenim situacijama. Od iznimnog je značaja za poslodavce diljem svijeta, kao potvrda za upis na fakultet u inozemstvu i za mnoge vladine organizacije. Preporuča se polaznicima nakon 750 do 800 odslušanih sati nastave engleskog jezika, a odnosi se na razinu C1 prema Vijeću Europe.

CPE (CERTIFICATE OF PROFICIENCY)

CPE označava najvišu razinu jezičnih kompetencija u skupini Cambridge CELA ispita. Priznaju ga najviše obrazovne institucije mnogih zemalja, uključujući gotovo sve fakultete  u Velikoj Britaniji. Poslodavci diljem svijeta također vrednuju CPE prilikom upošljavanja radnika s ne-engleskog govornog područja.

Za pripremu CPE-a, potrebno je odslušati 950 do 1000 sati nastave engleskog jezika. CPE se odnosi na razinu C2 prema Vijeću Europe.

BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE (BEC)

Pomoću ove međunarodno priznate diplome možete potvrditi svoje znanje poslovnog engleskog jezika i sposobnost njegovog profesionalnog korištenja. Postoje tri BEC razine: BEC Preliminary - B1, BEC Vantage - B2, BEC Higher - C1. Zainteresirani za ovu diplomu su oni koji žele karijeru u međunarodnom poslovanju i trgovini, te oni koji imaju interes za rad u inozemstvu ili stranoj tvrtki. Certifikat o poznavanju poslovnoga engleskog vašem poslodavcu govore o vašoj vještini korištenja engleskoga na radnom mjestu. BEC je idealan ispit za one koji se pripremaju za poslovnu karijeru ili za profesionalce koji žele uspjeti na globalnom tržištu. Znanje engleskoga jezika u poslovnom svijetu potrebno je više no ikad, a BEC diplomama ističu se oni koji se uspješno služe engleskim jezikom u poslovnom kontekstu.

INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS)

IELTS je međunarodno priznati ispit iz engleskog jezika, kojim se na skali od 1 do 9 određuje stupanj kandidatovog znanja.Neophodan je za uspis na dodiplomske i postdiplomske studije u Velikoj Britaniji i drugim europskim zemljama, a priznaje ga i sve veći broj američkih sveučilišta. IELTS ispit potreban je i za emigraciju u Australiju, Novi Zeland i Kanadu, a u Hrvatskoj se polaže pri imenovanju za sudskog tumača iz engleskog jezika. Testiranje pokriva četiri temeljne jezične vještine: slušanje, čitanje, pisanje i govor.

Ocjenjuje se skalom od 1 do 9, a provodi se na dva modula: akademski (Academic Module) i opći (General Training Module). Academic module ispit polaže se svaki mjesec a General Training svaka dva mjeseca. Svjedodžba tj. Test report form vrijede 2 godine.

Za više informacija posjetite: http://www.britishcouncil.hr/hr/exams/cambridge-esol-exams

 

ŠKOLA STRANIH JEZIKA SC-REDOVNI PROGRAM

Uložite u budućnost komuniciranja na daleke staze, učite strane jezike po najpovoljnijim cijenama u Školi stranih jezika Studentskog centra!

Njemački, engleski, talijanski, francuski, španjolski i ruski neće vam zvučati strano ako odaberete ŠKOLU STRANIH JEZIKA STUDENTSKOG CENTRA!

Početak nastave odnosno ljetnog semestra 2013./2014.  je 24. veljače 2014.

Nastava se održava u studentskim domovima.

Raspored predavanja provjerite OVDJE.

Nastava tijekom jednog semestra traje 64 sata ( 2 x 2 sata tjedno). Za potpuno ovladavanje svakog jezika u našoj školi, predviđeno je 8 stupnjeva (semestara).

Opširnije

Zadnja izmjena: 24. Veljača 2014. u 14:39