Najavljujemo

V. Barić: HRVATSKI PUNK I NOVI VAL 1976-1987 / promocija knjige + koncert Trobecove krušne Peći

23.10. u 19:00, Teatar &TD,

JELENA BLAGOVIĆ / GORAN TRBULJAK - Svaki je umjetnik za sebe, svi zajedno nikad - izložba

23.10. u 10:00, Galerija SC,

JELENA BLAGOVIĆ / GORAN TRBULJAK - Svaki je umjetnik za sebe, svi zajedno nikad - izložba

25.10. u 12:00, Galerija SC,

O. Frljić: MRZIM ISTINU!

26.10. u 20:00, Teatar &TD - Velika,

JELENA BLAGOVIĆ / GORAN TRBULJAK - Svaki je umjetnik za sebe, svi zajedno nikad - izložba

26.10. u 12:00, Galerija SC,

C. Boe: Okus gladi- projekcija

26.10. u 20:00, MM Centar,

O. Frljić: MRZIM ISTINU!

27.10. u 20:00, Teatar &TD - Velika,

DOKUMENTARNI FILMOVI KRSTE PAPIĆA

27.10. u 20:00, Kino Forum,

JELENA BLAGOVIĆ / GORAN TRBULJAK - Svaki je umjetnik za sebe, svi zajedno nikad - izložba

27.10. u 12:00, Galerija SC,

I. S. Turgenjev: MJESEC DANA NA SELU

28.10. u 20:00, Teatar &TD - Polukružna,

JELENA BLAGOVIĆ / GORAN TRBULJAK - Svaki je umjetnik za sebe, svi zajedno nikad - izložba

28.10. u 12:00, Galerija SC,

C. Boe: Okus gladi- projekcija

28.10. u 20:00, MM Centar,

CIGULI MIGULI -projekcija

29.10. u 20:00, Kino Forum,

I. S. Turgenjev: MJESEC DANA NA SELU

29.10. u 20:00, Teatar &TD - Polukružna,

Austrijska avangarda - G. Deutsch: Shirley - Vizije stvarnosti- projekcija

29.10. u 20:00, MM Centar,

I. S. Turgenjev: MJESEC DANA NA SELU

30.10. u 20:00, Teatar &TD - Polukružna,

TKO PJEVA, ZLO NE MISLI- projekcija

30.10. u 20:00, Kino Forum,

VUK SAMOTNJAK - projekcija

31.10. u 20:00, Kino Forum,

L. I. Chung: MINARI- projekcija

05.11. u 20:00, Kino Forum,

L. I. Chung: MINARI- projekcija

06.11. u 20:00, Kino Forum,

L. I. Chung: MINARI- projekcija

07.11. u 20:00, Kino Forum,

L. I. Chung: MINARI- projekcija

12.11. u 20:00, Kino Forum,

L. I. Chung: MINARI- projekcija

13.11. u 20:00, Kino Forum,

L. I. Chung: MINARI- projekcija

14.11. u 20:00, Kino Forum,

About Student centre Zagreb

Student Centre Zagreb was founded in 1957 and now is a multi-functional space in the heart of the city. SC works on improving student living standard on all levels and in cultural activities, through its Department of culture - Culture of Change it organises and produces shows, performances, conferences and workshops in the fields of music, film, visual arts, theatre, radio. The main goal of SC is to create innovative, economic and educational frameworks of cultural production in order to influence cultural practices in Croatia and internationally. Theatre production is manifested in SC’s own theatre - Teatar &TD, founded in the 1960’s, as the opposition to the classical theatres. &TD is not limited by genres and stylistic criteria, which opens up the possibility of establishing new production aesthetics and contemporary forms of co-production, post production and collaboration.

Zadnja izmjena: 09. Svibanj 2017. u 12:00

Kultura promjene

Jazz lab / Igor Geržina

LIS.
21
Uto
21. Listopad 2014.
Utorak u 17:00
MM Centar — Ulaz slobodan

Ovoga mjeseca u prostorima Studentskog centra odzvanjat će zvukovi jazz ritmova, jer će se 21. i 28. listopada 2014. održati besplatne Jazz Lab radionice. To je projekt triju partnera: Muzičke akademije, Hrvatske glazbene mladeži i Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, koji djeluju s jednim zajedničkim ciljem a to je - osnivanje jazz odjela Muzičke akademije u Zagrebu, a kako bi se on ostvario potrebne su kontinuirane aktivnosti i pripreme.  Za Jazzy atmosferu i teoriju biti će zaslužni briljantan saxofonista Igor Geržina i sjajna vokalistica Lela Kaplowitz.

Prva Jazz Lab radionica održati će se 21.10.2014. u MM dvorani od 17-20 sati, a svjetski poznati glazbenik Igor Geržina svoje će polaznike zabaviti i educirati sa temom Smooth Jazz Therapy.

Druženje s jazz ritmovima nastavlja se već 28.10.2014. u velikoj dvorani TD kada će se održati druga radionica, a vodit će je renomirana vokalistica Lela Kaplowitz, kroz temu Scat Circle - vokalna improvizacija.

O voditeljima:

Saksofonist i kompozitor Igor Geržina, producent Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, višestruki je dobitnik diskografske nagrade Porin te nagrade Status za najboljeg instrumentalista godine. Sudjelovao je na gotovo 80 diskografskih izdanja, komponirao glazbu za film, glazbu za izvođače popularne glazbe te špice za televiziju i radio postaje. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te studirao na Berklee College Of Music (Boston, USA). Od klasične glazbe, popularne glazbe, jazza, soula i funka, svirajući u raznim ansamblima od malih sastava do orkestara, od klupske svirke (pa čak i sviranja na ulici) do koncertnih i sportskih dvorana, u petnaestak godina svoje karijere, Igor Geržina surađivao je s gotovo svim važnijim sudionicima hrvatske glazbene pozornice. Neki od njih: Parni Valjak, Gibonni, Dino Dvornik & Songkillers, Josipa Lisac, Tony Cetinsky, Nina Badrić, Jacques Houdek, Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Elvis Stanić, Silvije Glojnarić...Ostvario je suradnju na gotovo 80 diskografskih izdanja, tridesetak video spotova, cijeli niz televizijskih nastupa i emisija, gostovanja u radio emisijama te osvojio mnoge nagrade među kojima su osam Porina, pet nagrada Status, Crni mačak i mnoge nominacije te nekoliko studentskih odličja s republičkih natjecanja. Četvrti samostalni album nosi ime „One click World“ za koji je dobio dva Porina. Odmah nakon izlaska, album je izabran za 'album mjeseca' prema britanskom Smooth Jazz Appreciation Society, a na portalu Smooth Jazz Therapy dvije kompozicije s albuma ušle su u 'Top Ten' i 'Top Twenty' za 2013.g.

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica Lela Kaplowitz osvojila je mnoge svjetske pozornice, a neke od njih su Madison Square Garden, Birdland, Blue Note u New Yorku. Nastupala je na mnogim prestižnim Jazz festivalima i sa poznatim glazbenicima svjetskog glasa kao što su Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker. Vokalnu improvizaciju je upoznala preko Sheile Jordan na Jazz konzervatoriju u Grazu (Austrija). Isto tako je pohađa Berklee Summer Music Workshop u Peruggii (Italija) i The Vocal Performance i Jazz improvisation na New School u New Yorku. Lela je osvojila i brojne glazbene nagrade, a jedna od njih je i prva nagrada na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj 2009. te  od stručnog žirija i publike dobiva  titulu Lady Summertime. Sa svojim bandom Lekap Quartet snima album prvijenac pod nazivom „Love me or leave me“  kojeg izdaje Dancing Bear, a koji je proglašen jednim od 10 najboljih hrvatskih jazz albuma u 2010.g.

Od prosinca 2010. uspješno uređuje i vodi specijaliziranu tjednu emisiju o jazz glazbi na Hrvatskom Radiju, pod nazivom „Jazzalela“. Lela je također voditeljica Udruge ATOM s kojom putuje po cijeloj Hrvatskoj i održava Jazz radionice na kotačima za djecu i mlade (atom.hr). Podučava tehniku pjevanja i jazz improvizaciju te održava seminare jazz pjevanja po Hrvatskoj (POU Zagreb) i Sloveniji (Arsana - Poletni festival Ptuj).

Radionica „Scat circle“ koju će Lela voditi vokalna je radionica namijenjena upoznavanju glasa kroz niz praktičnih, fizičkih i vokalnih vježbi. Riječ je o vrsti cjelovitog pristupa glasu čiji je cilj oslobađanje vlastitog vokalnog izražaja. Namijenjena je profesionalnim pjevačima i pjevačima-amaterima koje zanima vokalna tehnika, izvođenje i jazz improvizacija.

Sve radionice su besplatne i svi ste pozvani!!

HGM ovim programom nudi kontinuiranu, organiziranu nastavu sa vrhunskim jazz pedagozima, renomiranim glazbenicima; jedinu takvu vrstu neformalnog jazz obrazovanja u Republici Hrvatskoj!

Informacije: hgm@hgm.hr 016111600 www.hgm.hr

Potražite Jazz lab na FACEBOOKU