Kultura promjene

M. Petković Liker: KUĆA NA OŠTRICI

OŽU.
20
Pon
20. Ožujak 2017.
Ponedjeljak u 20:00
Kino SC — 50/25kn

Režija, scena i svjetlo: Marina Petković Liker
Ples: Silvia Marchig
Glazba: Kaja Farszky
Kostimi: Ana Fucijaš
Izvedba: Kaja Farszky i Silvia Marchig

Premijerno izvedena 5. prosinca 2016. / UlazniceTeatar &TD Facebook

Autorski projekt Marine Petković Liker u suradnji s Kajom Farszky i Silvijom Marchig.

Autorski projekt Marine Petković Liker u suradnji s Kajom Farszky i Silvijom Marchig nastao je inspiriran izvođačkim specifičnostima i kvalitetama umjetnica različitih izvedbenih medija te istraživanjem suglasja izvedbenih jezika glazbe, plesa i kazališta.

U potrazi za jednim, zajedničkim, kazališno-sinestezijskim jezikom, u ovoj predstavi prostor, tijelo, zvuk, svjetlo, kadar, ritam, intenziteti, odnosi, bivanje, suosjećanje, dvojnost i jednotnost uspostavljaju strukturu svijeta u kojem se tijelo i zvuk utiskuju jedno u drugo, u kojem se istovremeno događa zaziranje i prodiranje, strah i riskiranje, suprotstavljanje i dubinsko suosjećanje i podržavanje. Dvije izvođačice na sceni, udaraljkašica i plesačica, razgovaraju preciznim i začudno sirovim izvedbenim jezikom punim osjetilnosti, otvarajući prostore za bujicu afekata, od nježnosti i zaigranosti do grubosti i užasa.

Kazališna predstava koja se prati kao precizna partitura udaraljkaškog koncerta, u sinergiji zvuka, pokreta, boja, mirisa, slika – u Kući na oštrici. Snovito.

Dvije žive u jednoj kući na oštrici, istovremeno manje i veće od prostora, u vremenu koje je zaustavljeno a kojeg nastoje pokrenuti. One razgovaraju uspostavljajući vlastiti jezik isprepleten elementima zvuka i tijela, osjećajući se kao da su razgovor nesvjesnog i svjesnog, kao da su jedna zapravo. Kuća na oštrici mjesto je na koje će(mo) doći, koje će(mo) osjećati, i koje će(mo) pustiti da ječi.... najavila je redateljica Marina Petković Liker.