Alternative content

Alternative content

Alternative content

Alternative content

Info

u fazi popunjavanja

apap EU kulture programme

Kultura promjene

A. Stojković /A. Sinkauz / N. Sinkauz: MALO JE DOVOLJNO

RUJ.
22
Ned
22. Rujan 2013.
Nedjelja u 22:00
MM Centar — Ulaz besplatan

ALEKSANDAR STOJKOVIĆ (RS), ALEN I NENAD SINKAUZ (HR): MALO JE DOVOLJNO

22.9.2013. u 22:00 @ MM centar

Trajanje: 55 min / Ulaz besplatan

CIKLUS MLADIH HRVATSKIH AUTORA & MUZIČKI SALON SC-a // STARO DOBRO JE UVIJEK GANZ NOVO!, glazbeno-scenski projekt

Malo je dovoljno, priznajemo, ali dobre glazbe i lijepih riječi nikada dosta. I zato novi projekt Malo je dovoljno koji je okupio vrhunsku ekipu, glazbenike i skladatelje Alena i Nenada Sinkauza (East Rodeo) i muzikalnog pjesnika i pisca Aleksandra Stojkovića (Goribor) ne smijete propustiti jer ono što vas čeka više je od glazbe i više je od riječi – to je priča o životu koja se pjeva.

Krenuvši od Stojkovićevih priča i pjesama odnosno motiva, te muzičkih materijala braće Sinkauz, u ovom projektu Muzičkog salonaTeatra &TD istraživali smo odnose između glazbe i teksta, gradili novu formu i stvorili jedinstveno glazbeno-scensko djelo. Djelo u kojem glazba i tekst povremeno izmjenjuju uloge, pa tekst postaje glazbeni materijal, a glazba narativni element. Tu usklađenost zvuka i riječi možemo istovremeno i misliti i osjećati što čini doživljaj potpunim i potvrđuje da je malo dovoljno, a da sve imamo.

Izvode : Aleksandar Stojković, Alen i Nenad Sinkauz
Tekst: Aleksandar Stojković
Glazba: Alen Sinkauz (kontrabas, bas gitara, efekti ) i Nenad Sinkauz (elektronika, ukulele, klavir )

autorica produkcije: Nataša Rajković
producentica: Davorka Begović
dramaturg: Sandro Siljan
inspicijent i dramaturški savjetnik: Vedran Hleb
oblikovanje zvuka: Miroslav Piškulić
oblikovanje svjetla: Bojan Gagić
vizualni identitet: Miro Župa
Produkcija: Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene – Teatar &TD
Koprodukcija: Kulturban

Više informacija potražite na festivalskoj Facebook stranici!


ALEKSANDAR STOJKOVIĆ (RS)

Pjevač, pjesnik i pisac Aleksandar Stojković rođen je u Boru (Srbija) 1973. godine. Frontmen i tekstopisac alternativnog rock benda Goribor koji je do sada objavio 8 albuma od kojih su neki bili proglašavani albumom godine, a većina ih je iznimno hvaljena i od kritike i od publike. Goribor je nastupio na brojnim festivalima u regiji, a svojim je radom je izazvao usporedbe s glazbenim imenima poput Joy Divisiona i Ekatarine Velike. Svoj posljednji album “Evo je banja” objavili su 2012. godine za Dancing Bear, nakon čega su uslijedile iznimno pohvalne kritike, ali i nova regionalna turneja. Talentiran, muzikalan i kreativan pjesnik, Stojković je do sada objavio 3 zbirke pjesama, a njegovo je iskreno i emocijama nabijeno pjesništvo nerijetko inspirirano životom u rudarskom gradiću na jugoistoku Srbije.

ALEN SINKAUZ (HR)

Alen Sinkauz (1978., HR) je magistrirao muzikologiju na Filozofskom fakultetu u Padovi. Po zanimanju je skladatelj, basist i kontrabasist u raznim glazbenim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima. Njegov je rad usmjeren istraživanju transverzalnih glazbenih formi i maksimalnoj otvorenosti prema različitim glazbenim izričajima. Od 2002. djeluje u hrvatsko-talijanskom eksperimentalnom bendu East Rodeo povezujući avant rock, živu elektroniku, noise, te eksperimentalnu i improviziranu glazbu. East Rodeo je objavio 3 albuma, a na posljednjem “Morning Cluster” gostuju i svjetski poznati glazbenici Marc Ribot, Greg Cohen i Warren Ellis. Alen Sinkauz sklada glazbu za kratkometražne i dokumentarne filmove, a kazališnim se radom bavi od 2002. godine.Od 2010. organizira međunarodni festival eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart u Puli.

NENAD SINKAUZ (HR)

Skladatelj, glazbenik i performer Nenad Sinkauz (1980., HR) magistrirao je etnomuzikologiju u Padovi, a glazbom se aktivno bavi od 1995. godine. Suosnivač je i član eksperimentalnog benda East Rodeo s kojim i danas djeluje, a kojem su se prilikom snimanja trećeg albuma “Morning Cluster” pridružili i velikani svjetsje jazz i rock scene Marc Ribot, Gerg Cohen i Warren Ellis. Od 2001. do 2009. je kao skladatelj, glazbenik i performer surađivao s eksperimentalnim kazalištem TAM teatromusica iz Padove i redateljem Micheleom Sambinom, nakon čega svoj kazališni rad nastavlja s Ivanom Sajko (predstave “Rose is a rose is a rose is a rose” i “Prizori s jabukom“), te kao koautor i izvođač glazbeno-scenskog projekta “Malo je dovoljno“. Nastupio je na nizu glazbenih, kazališnih i filmskih festivala i pozornica diljem Europe. Surađuje na projektima suvremenog plesa s Petrom Hraščanec i Malom Kline, te sklada glazbu  za dokumentarne i eksperimentalne filmove.