Najavljujemo

IGOR EŠKINJA- Proces bez subjekta - izložba

19.01. u 10:00, Galerija SC,

ISKUPLJENJE U NEW YORKU- projekcija

19.01. u 20:00, Kino Forum,

I. Penović: KATALONAC

19.01. u 20:00, Teatar &TD - Velika,

IGOR EŠKINJA- Proces bez subjekta - izložba

21.01. u 12:00, Galerija SC,

B. Jelčić: KO RUKOM ODNESENO

22.01. u 20:00, Teatar &TD - Polukružna,

NOĆ U PARIZU- projekcija

22.01. u 19:30, MM Centar,

IGOR EŠKINJA- Proces bez subjekta - izložba

22.01. u 12:00, Galerija SC,

B. Jelčić: KO RUKOM ODNESENO

23.01. u 20:00, Teatar &TD - Polukružna,

IGOR EŠKINJA- Proces bez subjekta - izložba

23.01. u 12:00, Galerija SC,

A.Tomić/ J.Kovačić: MAGIC EVENING

24.01. u 20:00, Teatar &TD - Velika,

NOĆ U PARIZU- projekcija

24.01. u 19:30, MM Centar,

IGOR EŠKINJA- Proces bez subjekta - izložba

24.01. u 12:00, Galerija SC,

A.Tomić/ J.Kovačić: MAGIC EVENING

25.01. u 20:00, Teatar &TD - Velika,

IGOR EŠKINJA- Proces bez subjekta - izložba

25.01. u 12:00, Galerija SC,

Hrvatskih 100- individualan kviz

25.01. u 18:00, Klub SC,

SMRT STALJINA- projekcija

25.01. u 20:00, Kino Forum,

KVIZ PROMJENE- grupni kviz

25.01. u 20:00, Klub SC,

IGOR EŠKINJA- Proces bez subjekta - izložba

26.01. u 10:00, Galerija SC,

T. Bernhard: VELIKI ODLAZAK

26.01. u 20:00, Teatar &TD - Polukružna,

SMRT STALJINA- projekcija

26.01. u 20:00, Kino Forum,

SMRT STALJINA- projekcija

27.01. u 20:00, Kino Forum,

O. Frljić: MRZIM ISTINU!

28.01. u 20:00, Teatar &TD - SEK,

L. A. Fleger: ZAŠTO ŠUTIŠ?

29.01. u 20:00, Teatar &TD - SEK,

150 MILIGRAMA- projekcija

29.01. u 19:30, MM Centar,

L. A. Fleger: ZAŠTO ŠUTIŠ?

30.01. u 20:00, Teatar &TD - SEK,

S. Božić: BOLJI ŽIVOT (Budućnost/Igre prijestolja)

31.01. u 20:00, Teatar &TD - Polukružna,

150 MILIGRAMA- projekcija

31.01. u 19:30, MM Centar,

About Student centre Zagreb

Student Centre Zagreb was founded in 1957 and now is a multi-functional space in the heart of the city. SC works on improving student living standard on all levels and in cultural activities, through its Department of culture - Culture of Change it organises and produces shows, performances, conferences and workshops in the fields of music, film, visual arts, theatre, radio. The main goal of SC is to create innovative, economic and educational frameworks of cultural production in order to influence cultural practices in Croatia and internationally. Theatre production is manifested in SC’s own theatre - Teatar &TD, founded in the 1960’s, as the opposition to the classical theatres. &TD is not limited by genres and stylistic criteria, which opens up the possibility of establishing new production aesthetics and contemporary forms of co-production, post production and collaboration.

Zadnja izmjena: 09. Svibanj 2017. u 12:00

apap
Re-Imagine Europe
Re-Imagine Europe

Kultura promjene

Kultura promjene | 02. Svibanj 2018. u 16:52

Radni seminar za umjetnike Sourcing within s Ang Gey Pin

EDU&TD - VOKALNI LAB 

kad i gdje: 7. - 11. lipnja od 10 do 17 sati u Teatru &TD (Studentski centar Zagreb)
kotizacija za polaznike iz Hrvatske: 500 kn / 400 kn studenti
međunarodni polaznici: early bird (do 18. 5.): 1150kn; late bird: 1500 kn

Detaljnije informacije te prijave s vašim kratkim motivacijskim pismom i kontaktima na edukultura.sc@gmail.com najkasnije do 4. lipnja u ponoć.

FB: Sourcing within s Ang Gey Pin


Voditeljica radionice singapurska je kazališna umjetnica Ang Gey Pin koja je svoju kazališnu praksu razvijala gotovo cijelo desetljeće kao članica Workcentrea Jerzya Grotowskog i Thomasa Richardsa u paraleli s tai chijem te kao pedagoginja na brojnim renomiranim institucijama (Grotowski Institutu, Sveučilištima Kent, Yale, Weslayn, Irvine..). Radionica je namijenjena glumcima/ama, pjevačima/cama, plesačima/cama, izvođačima/cama, ali i redateljima/cama, dramaturzima/ginjama, pedagozima/ginjama. Gey Pin vodit će sudionike prema razvijanju pristupa kreativnim procesima koji ujedinjuju izvođačeve fizičke i vokalne sposobnosti. Sudionici će se voditi prema otkrivanju načina djelovanja – skladom, namjerom, živošću, bez napora, kontaktom s partnerima, detaljno i jasno. Elementi su mahom preuzeti iz kineskih borilačkih vještina. Vokalne vježbe fokusiraju se na konstantno izoštravanje našega sluha u skladu s našim srcem te uključuju rad na pjesmama, pjevanju i tekstu. Svaki sudionik/ca predložit će i stvoriti individualni kreativni rad u odnosu prema svom učenju i izvedbenoj umjetnosti kojom se bavi. S umjetnicima, Gey Pin istražit će kako kreativni rad uključuje, živi i teče s našim životom, na oslobađajući način, vodeći nas bliže kreativnosti, u njenom originalnom smislu riječi.

ZA PONIJETI I PRIPREMITI:

Radna sesija u Zagrebu će se ponajprije fokusirati na praktičan pristup radu s glasom (tjelesnom glasu) koji se usredotočuje na brigu o sebi kroz aktivno traženje, konstantno izoštravajući vlastita osjetila i intuitivne odgovore, usklađujući se s našim dubljim potrebama i asocijacijama.

Polja istraživanja uključuju:

• organski odgovor kroz asocijacije, sjećanja, maštu, te kontakte u prostoru, sa samim sobom i drugima;

• aktivan način slušanja, neprestano reagirajući na promjenjivu okolinu;

• pjevanje koje je nalik govoru i obratno;

• fino ugađanje našeg srca prilikom tijekom slijeđenja glazbene partiture i kroz improvizaciju sa zvukovima;

• pjevanje kao način povezivanja sa svojim kulturnim izvorom; i

• pjevanje kao način brige o sebi.

1.1. Molim vas ponesite udobnu odjeću za rad.

1.2. Donesite pjesmu i tekst koji su vam bliski i osobno važni (ne duži od 3 minute). Ukoliko svirate glazbeni instrument, možete ga donijeti.

1.3. Za one koji su već radili s Gey Pin, možete joj direktno pisati ako imate specifične potrebe u razvijanju vašeg rada.

Naizgled paradoksalnom putanjom, singapurska umjetnica Ang Gey Pin napustila je svoju domovinu da bi otkrila korijene svoga kineskog porijekla. U ranijem periodu Ang je sudjelovala u Grotowskovom završnom seminaru Objective Drama na Sveučilištu California-Irvine. Gotovo cijelo desetljeće bila je članica Workcentrea Jerzya Grotowskog i Thomasa Richardsa (Italija), s kojim je putovala diljem Europe i Azije s projektom The Bridge: developing theatre arts... Pri povratku u Singapur postala je suosnivačica Kazališta OX. Kao umjetnička direktorica, vodila je istraživanje toga kazališta o kineskim izvedbenim elementima i performansima u nekonvencionalnim prostorima. Djelujući kao nezavisna umjetnica od 2006., Ang nastavlja svoje međunarodno djelovanje i podučavanje. Ang je djelovala kao umjetnica na rezidenciji i pedagoginja na Grotowski Institutu (Poljska), Nanyang Akademiji likovnih umjetnosti (Singapur), Sveučilištu Kent u Canterburyu (Ujedinjeno Kraljevstvo), Sveučilištu Weslayn i Sveučilištu Yale (Sjedinjene države), među ostalim renomiranim institucijama. Nedavno je napisala predstave By The Way, Winter Never Came Spring Already Arrived i Feast of You Shen koje je izvodila za američku, azijsku i europsku publiku. Njezin rad nalazi se u nekoliko znanstvenih časopisa i knjiga posvećenih interkulturalnom kazalištu, uključujući i Paul Allainov: Poslije Grotowskog: Nova generacija (New Theatre Quarterly 18.1, 2002.) i Crossing Cultural Borders Through the Actor’s Work: Foreign Bodies of Knowledge (Routledge, 2008.) od Cláudia Tatinge Nascimento. Ang je dobitnica nekoliko kazališnih nagrada koje dodjeljuje singapursko Nacionalno vijeće za umjetnost.

Edukultura SC realizira se uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.