Alternative content

Sportska tribina - Mirko Filipović

Sportska tribina - Marin Čilić

Zadnja izmjena: 21. Svibanj 2015. u 11:45

UPISI U KNJIŽNICU

Upisi u knjižnicu i učionicu SC  i knjižnicu

„S.Radić" počinju 01.10.2014.

Za upis je potreban index i osobna iskaznica.

Upis je besplatan.

Radno vrijeme za upis je od 08-15h !


Studentski Centar

Kultura promjene | 25. Travanj 2012. u 11:26

Muzički salon predstavlja ACOUSTIC PROJECT & ZAGREB JAZZ PORTRAIT

Svibanj je, s obzirom na broj koncerata u okviru muzičkog programa SC-a, pravi “glazbeni“ mjesec! Otvorit će ga 2. svibnja, s početkom u 21:30 u velikoj dvorani Teatra &TD zajednički nastup dvaju sastava – acoustic project i zagreb jazz portrait, koji će izvoditi autorske skladbe i obrade u sasvim jedinstvenim aranžmanima, nastalima upravo za ovu priliku.


Acoustic project čini 11 glazbenika, većinom članovi Zagrebačke filharmonije, i to kao komorni sastav gudača, uz flautu i obou te glasovir i udaraljke. Predvođeni skladateljem i kontrabasistom Dubravkom Palanovićem, izvode zanimljive glazbene programe koji  obuhvaćaju klasiku, avangardu, jazz i rock, a inovativnim spajanjima različitih stilova, donose i sasvim nesvakidašnje zvučne kombinacije. Acoustic project kontinuirano nastupa u sklopu mnogih kulturnih događanja i ciklusa diljem Hrvatske.

Zagreb jazz portrait jedan je od najstarijih jazz sastava u Hrvatskoj, koji je u više od 20 godina rada ostvario brojne zapažene nastupe, izdao osam nosača zvuka, te osvojio vrijedna domaća, ali i strana priznanja i nagrade. Ansambl čine cijenjeni glazbenici Mario Igrec na gitari, Saša Nestorović na saksofonima, Borna Šercar na bubnjevima i udaraljkama, te Nenad Jura Vrandečić na kontrabasu, a ponekad i Hrvoje Galler na glasoviru postaje peti član u sastavu, što će i ovoga puta biti slučaj. Kao osnovnu koncepciju svojega rada vide promoviranje hrvatske autorske jazz glazbe te nerijetko izvode i vlastite skladbe.

Zagreb jazz portrait

Zajednički nastup acoustic projecta i zagreb jazz portraita zamišljen je kao jedinstveni muzički projekt, s čak 16 glazbenika na pozornici i iznimno zanimljivim setom skladbi, za čiju se orkestraciju pobrinuo Dubravko Palanović. Između ostalih skladbi ovim će nastupom ansambli predstaviti i novi glazbeni materijali zagreb jazz portraita. Na programu su djela Dubravka Palanovića, Marija Igreca, Nenada Jure Vrandečića, Huberta Girauda, Edena Ahbeza, Joaquina Rodriga i Chick Coree, te Jake Holmesa i Jimmyja Pagea.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50 kn možete kupiti na blagajni Teatra &TD - radno vrijeme svakoga dana od 11 do 13h te dva sata prije predstave (od 18:00h), dok će ulazu koštati 70 kn. Studenti svoje ulaznice mogu kupiti po povoljnijoj cijeni od 35 kn.


Sveučilište u Zagrebu - logotip