Alternative content

Sportska tribina - Mirko Filipović

Sportska tribina - Marin Čilić

Zadnja izmjena: 21. Svibanj 2015. u 11:45

UPISI U KNJIŽNICU

Upisi u knjižnicu i učionicu SC  i knjižnicu

„S.Radić" počinju 01.10.2014.

Za upis je potreban index i osobna iskaznica.

Upis je besplatan.

Radno vrijeme za upis je od 08-15h !


Studentski Centar

Kultura promjene | 27. Travanj 2012. u 19:17

Svibanjske premijere u Teatru &TD!

Teatar &TD u svibnju će premijerno prikazati tri nova naslova: „Malo je dovoljno“, „Lux in Tenebris“ i „Vodni rat“. Projekti su to na granici kazališnih oblika i formi, a glazba je u svima njima važan autorski element.

(D.B. Indoš / Tanja Vrvilo, Vodni rat)


Tako je projekt članova „prvorazredne post rock atrakcije“ East RodeoNenadaAlena Sinkauza te Aleksandra Stojkovića ST-a, tekstopisca i vođe Goribora, „jednog od ponajboljih postjugoslavenskih rock bendova“: „Malo je dovoljno“ djelo u kojem glazba i tekst povremeno izmjenjuju uloge, pa tekst postaje glazbeni materijal, a glazba narativni element.

Pionir hrvatske nezavisne scene, jedan od osnivača Kugla glumištaDamir Bartol Indoš u suradnji s Tanjom Vrvilo, u projektu “Vodni rat” nastavlja igru sa šahtofonima, razvija dva nova modela i propitkuje ozbiljne igre s vodom, vodom kao kišnicom, krvlju i robom. U ovom ekstremnom muzičkom teatru voda je umjetničko i političko pitanje. Vodnim zvukovima i zavrtajima vektora brazdaju se strategije hidrauličkog carstva koje zauzimaju slike zemlje shvaćene kao pustinja ili more.

Mario Kovač aktualizira svevremenska promišljanja o pitanjima prostitucije, vidljive i nevidljive, o tome gdje ona počinje, tko su joj subjekti; tko su joj nužne žrtve; koja je naša odgovornost, a koja njihova. Pod svjetla pozornice Kovač postavlja Brechtovu jednočinku „Lux in Tenebris“. Revitalizacijom ovog komada te njegovim izmještanjem u hrvatski kontekst ukazuje  na nepobitnu živost kako ovog velikog autora tako i tema kojima se bavio koje su ostale jednako žive i jednako pod upitnikom kako u autorovo doba tako i danas. Let there be light!

A.Stojković/A.Sinkauz/N.Sinkauz:Malo je dovoljno“, premijera 4. svibnja u 20 h, MM centar. Izvedbe 5., 6., 14. i 15. svibnja.

B. Brecht: „Lux in Tenebris“, premijera 10. svibnja u 20h, velika dvorana. Izvedbe 11. i 12. svibnja.

D.B.Indoš / T. Vrvilo: „Vodni rat, premijera 25. svibnja u 20h, Kino SC. Izvedbe 26. i 27. svibnja.

Sveučilište u Zagrebu - logotip