Alternative content

Turistički smještaj

SN Stjepan Radić - 11. paviljon

Smještaj turista u studentskom domu "Stjepan Radić" u terminu od 18. srpnja od 22. kolovoza 2014. godine.

Više informacija

Tourist accommodation

SN Stjepan Radić - 11. paviljon

More than 100 double rooms in a newly built student campus less than 20min from downtown.
Open from 18th of July till 22st of August 2014.

More information

UPISI U KNJIŽNICU

Upisi u knjižnicu i učionicu SC  i knjižnicu

„S.Radić" počinju 01.10.2014.

Za upis je potreban index i osobna iskaznica.

Upis je besplatan.

Radno vrijeme za upis je od 08-15h !


„SC STUDOM – NEXTBIKE BICIKLIJADA 2014“

Zadnja izmjena: 01. Travanj 2015. u 08:58

STUDOM 2014

Zadnja izmjena: 01. Travanj 2015. u 08:57

Tribina - Marin Čilić

Zadnja izmjena: 01. Travanj 2015. u 08:56

Studentski Centar

Kultura promjene | 23. Lipanj 2012. u 09:30

Premijera "Vodnog rata" 29. lipnja u Kinu SC!

Damir Bartol Indoš, legenda hrvatske performerske scene, u suradnji s Tanjom Vrvilo, nakon “Igre rata” iz 2011., priprema još jednu predstavu “ratnog” naslova. “Vodni rat” u fokus stavlja jedan od najvažnijih elemenata, kako za funkcioniranje ljudskog tijela, tako i za održavanje života na Zemlji uopće: vodu. Voda koja, od prirodnog resursa polako postaje roba i u mnogim krajevima svijeta prelazi u privatno vlasništvo moćnih korporacija te uzrokuje nemire i različite “ratne igre”. Prema nekim predviđanjima, ratovi 21. stoljeća će se voditi upravo zbog vode.


Indoš i Vrvilo tretiraju vodu kao političko i umjetničko pitanje kroz prirodne i emocionalne pustinje kod Wilhelma Reicha i Vladimira Čerine, inspirirani pobunama mnoštva protiv privatizacije vode, čak i kiše, u bolivijskom gradu Cochabambi i kartične regulacije pristupa vodi u Južnoj Africi.

Slike vode kod  E. A. Poa, kiše kod V. Čerine, ... kod Indoša i Vrvilo ulaze u glatku hidrauličku sliku vode s opružnim muzičkim strojevima: šahtofonima. Dva  novoizgrađena šahtofona u “Vodnome ratu” u unutrašnjosti imaju (uz nadzorne kamere i vlastita svjetla) ugrađene bačve s oprugama, a treći ima limeno korito za magnetsku kišu s bas gitarom. Indošev šahtofon, inače predstavljen u “Igri rata”  pobjednik je ovogodišnje T-HT@MSU nagrade te je time postao dio zbirke MSU-a.

Premijera ove ekstremno-muzičko-kazališne predstave zakazana je za 29. lipnja u Kinu SC, a slijede izvedba 30. lipnja u 21h.


Izvode: Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo (hidraulička šahtofonija), Ana Hušman (filmske i video slike), Ivan Marušić Klif (nadzorne kamere i zvuk)
Svjetlo: Damir Kruhak

Koprodukcija: DB INDOŠ Ekstremno muzičko kazalište –Teatar &TD - Perforacije

Izvori: W. Reich, V. Čerina, F. Bertini, V. Shiva, O. Olivera Foronda, G. Deleuze & F. Guattari, G. Bachelard, K. Whittfogel, G. Petrović, Gang of Four.

Uz potporu: Ministarstvo kulture RH, Ured za kulturu Grada Zagreba


Sveučilište u Zagrebu - logotip