Alternative content

Sportska tribina - Mirko Filipović

Sportska tribina - Marin Čilić

Zadnja izmjena: 21. Svibanj 2015. u 11:45

UPISI U KNJIŽNICU

Upisi u knjižnicu i učionicu SC  i knjižnicu

„S.Radić" počinju 01.10.2014.

Za upis je potreban index i osobna iskaznica.

Upis je besplatan.

Radno vrijeme za upis je od 08-15h !


Studentski Centar

Kultura promjene | 06. Lipanj 2012. u 08:39

Bis programa Muzičkog salona

Iako je prethodno već najavljen kraj sezone, Muzički salon SC pripremio je još tri koncerta koja daruje publici kao bis ovosezonskog programa. Nakon iznimno uspješnog koncertnog svibnja u SC-u slijedi nastup kanadske multimedijalne klarinetistice Kriste Martynes, 6. lipnja u 20h u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Na programu su Karlheinz Essl: Sequitur II za bas klarinet i live elektroniku (2008.), Steve Reich: New York Counterpoint za klarinet i vrpcu (1985.), David Lang: Press Release za bas klarinet solo (1991.), Ana Sokolović: Mesh za solo klarinet (2010.) i Adam Basanta: Feelings I'm Too Tired For za bas klarinet i live elektroniku (2011.).

(Lightune.G)


16. lipnja na terasi Kluba SC u 11h održat će se Lighterature Reading No.3 umjetničkog dvojca Lightune.G* (Bojan Gagić i Miodrag Gladović), prethodno najavljen za 16. svibnja te odgođen zbog kiše. Svojim luminoakustičkom** kompozicijom Lighterature Readingom No. 4*** (održan 16. svibnja u velikoj dvorani Teatra &TD) Gagić i Gladović ponovo su oduševili zagrebačku publiku i pokazali da su s razlogom ove godine osvojili treću nagradu za inovaciju na području istraživanja suvremenog glazbenog izričaja na prestižnom natjecanju Margaret Guthman Musical Instrument Competition u Atlanti, a u iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji. Novi projekt LIGHTERATURE READING No.3 koji će biti izveden na terasi Kluba SC bavi se prvi puta, za razliku od prethodnih izvedbi, korištenjem sunčeve svjetlosti u stvaranju zvuka. Iako je i dalje osnovni element pretvorbe solarni panel, princip rada bitno je drugačiji zbog same prirode izvora svjetlosti. Osnovni ulazni signal dobiva se izmjenama svjetla i sjene, u kojima sama tranzicija daje osnovni radni materijal koji se kasnije dorađuje analognim efekt procesorima ili mapama izrađenim u PureData softwareu. Projekt je još uvijek u eksperimentalnoj fazi rada.

Posljednji koncert ove sezone, 2. Simfonija Michel Chiona, koji će se održati 17. lipnja u 21,30h u Galeriji SC u sklopu simpozija the art of the concept, realiziran je u suradnji s Multimedijalnim institutom i uz podršku Francuskog
instituta u Zagrebu
.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a više o programima potražite na www.sczg.unizg.hr.

*LIGHTUNE.G:
(svjetlo+melodija+ton G/50Hz) Naziv pod kojim Bojan Gagić i Miodrag Gladović
započinju istraživanje fotonaponskog efekta i njegove primjene u stvaranju
zvuka.

**LUMINOAKUSTIKA:
Pretvorba svjetla u zvuk korištenjem fotonaponskog efekta. Pretvorba se vrši
posredstvom solarnog panela.

*** LIGHTERATURE READING: Naziv serije
luminoakustičnih projekata.

Sveučilište u Zagrebu - logotip