ARTISTICO / festival nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna

ARTISTICO / festival nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna


Kreativcima i publici već poznati festival ARTISTICO, koji od 2018. u Rovinju okuplja nekonvencionalnu umjetničku produkciju, ovog prosinca stiže u zagrebački SC!

Raznolikim programskim sadržajem, ARTISTICO će obogatiti blagdansku ponudu zagrebačkog adventa predstavljajući publici nesvakidašnje umjetničke sadržaje i jedinstvene radove domaćih i stranih autora.


Uz najveći do sada ART MARKET na kojem izlaže više od 40 autora, na ARTISTICU te čeka te pregršt kreativne energije, dobre zabave i druženja u toplom, blagdanskom ozračju.

S namjerom da probudi kreativnost i potakne stvaranje na licu mjesta, ARTISTICO je pripremio posebno opremljen prostor za likovno izražavanje – „STOP AND PAINT!“, te „JUNIOR CORNER“ koji razvija maštu i vještine najmlađih. Svakog dana, na rasporedu su i vođene likovne te „jump in“ kreativne radionice „CREATE YOUR OWN“.


Programski sadržaj IZLOŽI SE donosi izložbe studenata i mladih autora, umjetničke instalacije, crtanje portreta te čitanje iz posebnih tarot karata.

Kako bi uživali i u umjetnosti riječi, ARTISTICO ugošćuje projekt KNJIGOLOVAC koji će organizirati sakupljanje i besplatnu posudbu već prikupljenih knjiga, a projekt R.A.D. – ReusedArt&Design pokazat će što sve može nastati maštovitom prenamjenom različitih predmeta i materijala.


Svojim jedinstvenim konceptom i idejom da stvori intimniji doživljaj umjetnosti i autora, Artisticov „LIVING ROOM CAFEE“ nudi mjesto za međusobno upoznavanje i druženje, razmjenu ideja i iskustva u opuštenoj atmosferi dnevnog boravka.


Upišite datum u kalendar, okružite se kreativcima i potaknite svoju stvaralačku stranu!


Razgledajte izložbe, izradite vlastita mala umjetnička djela, obavite „last minute shoping“ božićnih darova i popijte kavu s vašim najdražim kreativcem. Sve to i više čeka vas na božićnom izdanju festivala ARTISTICO.


Vidimo se 21., 22. i 23. prosinca u SC-U, svaki dan od 12 do 21 sat. Ulaz besplatan.

Studentski centar u Zagrebu | 2023 | Izradio Refresh.hr