Jurica Hižak: RIFFS OF REVOLUTION – projekcija filma

Jurica Hižak: RIFFS OF REVOLUTION – projekcija filma


Redatelj i scenarist: Jurica Hižak

Produkcija: ReBL FILM i Udruga Trash

Trajanje: 1h 25 min

Jezik: engleski

Titlovi: hrvatski

Žanr: glazbeno-akcijska horror komedija

Glume: Marko Denac, Tomislav Šipek, Aranka Oreški, Tihomir Galevski, Borna Barić, Miro Dragičević, Zvonimir Plavec, Mario Kovač, Dario Žagar, Robert Borović


Cijena ulaznice je 3 eura i može se kupiti na ulaznice.hr, njihovim prodajnim mjestima te na blagajni Kina SC, sat vremena prije početka projekcije.


Genijalni gitarist Ray čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu, suprotstavlja se Dr.Zempu, vlasniku agencije koja ubire muzički porez i terorizira građane. Oko Rayovog benda “Razor Jet” okuplja se pokret otpora. Kako bi uništio pokret otpora, Zemp i njegova sestra Niniva kuju pakleni plan da Razor Jet pretvore u boy band i tako unište njihov „rokenrol mojo“.


Film je imao svjetsku premijeru 19.lipnja ove godine na Grossman film festivalu, u Ormožu, Slovenija. Premijerno je prikazan u Hrvatskoj 19.kolovoza u Vinkovcima na DORFu (festival dokumentarnog rock-filma). Varaždinska premijera filma bila je 8.rujna u sklopu Trash film festivala, a nakon toga film je prikazan u Beogradu 22. rujna na festivalu dokumentarnog muzičkog filma Dok’n’ritam.

Studentski centar u Zagrebu | 2023 | Izradio Refresh.hr