K. Borgli: SCENARIJ IZ SNOVA – projekcija

K. Borgli: SCENARIJ IZ SNOVA – projekcija


Film pogledajte 14. i 15. lipnja u kinu Forum s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 3 eura kupite na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili na https://www.ulaznice.hr/web/regular/18333798.


Dream Scenario

Žanr: crna komedija

Godina: 2023 | Trajanje: 104 min

Redatelj: Kristoffer Borgli

Država: US

Uloge: Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Michael Cera, Tim Meadows, Dylan Gelula, Dylan BakerPaul Matthews je ni po čemu izuzetni sveučilišni profesor evolucijske biologije koji, poput mnogih muškaraca u srednjim godinama osjeća da mu je život udijelio loše karte. No uskoro se počne pojavljivati u snovima ljudi, od koje mnoge nikada nije upoznao. Zbog ove neobiče pojave Paul Matthews postaje celebirty, no sve će se naglo promijeniti nakon što snovi u kojima se pojavljuje postanu uznemirujući i nasilni.


Američki debi norveškog redatelja Kristoffera Borglija, koji nas je prošle godine nasmijao svojom satiričnom crnom komedijom Bolesnica. Njegov Scenarij iz snova uvrnuta je crna komedija koja nadrealnu pretpostavku svoga zapleta koristi kako bi pružila satiričan pogled na suvremeno društvo i njegove vrijednosti. Glavnu ulogu odigrao je Nicolas Cage, a mnogi se slažu da lik Paula Matthewsa spada među upečatljivije koje je odigrao u svojoj bogatoj karijeri.


Studentski centar u Zagrebu | 2023 | Izradio Refresh.hr