BESPLATNO SAVJETOVANJE I PSIHOLOŠKA POMOĆ

Drage studentice i studenti,


vremena u kojima živimo vrlo su izazovna, često se susrećemo se različitim životnim izazovima. Promjene mjesta stanovanja, studiranja, okoline, načina života, učenja mogu izazvati depresiju, anksioznost i sl. Ukoliko osjetite i najmanje znakove bilo čega od navedenoga ili jednostavno trebate razgovor i dodatnu podršku možete potražiti besplatnu psihološku pomoć ili savjetovanje. Donosimo vam popis mjesta u Zagrebu s kontaktima gdje se možete javiti. 


STUDENTSKI CENTAR ZAGREB


U sklopu SD „Cvjetno naselje“ nalazi se besplatno savjetovalište za studente i djelatnike Studentskog centra. Potrebno je javiti se i dogovoriti termin dolaska. Javiti se možete pozivom ili putem WhatsApp-a na telefonski broj 01/4593-660 ili broj mobitela 091/4593-579. Savjetovanje provodi pomoćnik upravitelja za pomoć studentima, a specijaliziran je za teškoće prilagođavanja na novo mjesto stanovanja ili studiranja, na pojavu anksioznosti i smetnji koje stvara poremećaje prehrane, promjene u raspoloženju i sl.


SVEUČILIŠTE U ZAGREBU


Studenti Sveučilišta u Zagrebu imaju pravo na psihološki tretman koji provodi Ured za psihološku podršku i zaštitu mentalnog zdravlja. Voditelj Ureda je MBA, mag. psych. Božidar Nikša Tarabić. Potrebno je unaprijed dogovoriti termin putem e-maila: bozidar.niksa.tarabic@unizg.hr ili telefonskim pozivom na broj: 091/5085-359.


FILOZOFSKI FAKULTET


Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ima savjetovalište za studente. Termin se može zakazati putem e-maila: savjet@ffzg.hr. Prijava treba sadržavati: ime i prezime studenta/ice, godinu rođenja, nazive studijskih grupa i godinu studija, broj mobitela, e-mail adresu, okvirnu vrstu problema, slobodne vremenske intervale po danima u tjednu. Informacija o terminu prvog susreta dobiva se e-mailom.


PRAVNI FAKULTET


Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu ima savjetovalište za svoje studente. Termin se može zakazati putem službenog studentskog maila na e-mail: savjetovaliste@pravo.hr. Djelatnice Savjetovališta ponudit će prvi slobodni termin. Savjetovanje se odvija uživo u prostoru Savjetovališta te online nakon što student potvrdi termin. Svakom studentu/ici osigurana je potpuna anonimnost i povjerljivost individualnog razgovora. Savjetovalište se nalazi na adresi: Gundulićeva 10, prvi kat, soba 9.

 

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO „DR. ANDRIJA ŠTAMPAR“


U Odjelu za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih na Nastavnom zavodu možete pronaći besplatno savjetovanje. Termini se zakazuju na telefonski broj 01/3830-066, a služba se nalazi u Remetinečkom gaju 14.


CENTAR ZA ZDRAVLJE MLADIH


Specijalizacija ovoga Centra je unaprijediti i očuvati mentalno zdravlje djece i adolescenata. Također, bave se i problemima reproduktivnog zdravlja, rješavanja problema ovisnosti, kao i problemima s učenjem. Savjetovalište se nalazi u Heinzlovoj ulici na broju 62a. Dovoljno je nazvati broj 01/6468-333 ili javiti se na e-adresu info@czm.hr te dogovoriti svoj termin.


ISKORAK


Iskorak je savjetovalište namijenjeno LGBTI zajednici i osobama koje žive s HIV/AIDS-om usmjereno na pomoć u razvoju vještina suočavanja s emocionalnim, interpersonalnim, akademskim i drugim poteškoćama. U tom se savjetovalištu stručnjaci bave problemima vezanim uz seksualnu orijentaciju, život s HIV-om, probleme u vezi, probleme u obitelji ili s prijateljima i sl. Iskorak se nalazi u Šenoinoj 34, a svoj termin možete rezervirati putem e-adrese info@iskorak.hr. Na njihovoj web stranici možete pronaći sve pojedinosti koje vas potencijalno muče prije odlaska na stručnu pomoć.


PSIHOLOŠKA POMOĆ


Na web stranici Psihološke pomoći moguće je pronaći gotovo sve pružatelje psihološke ili psihijatrijske pomoći u cijeloj državi. Na toj stranici mogu se pronaći i informacije o razlici između psihologa i psihijatra, samopomoći te sve druge pojedinosti koje su potrebne prije odlaska na savjetovanje.

 

 Studentski centar u Zagrebu | 2023 | Izradio Refresh.hr