Alternative content

Alternative content

Alternative content

Info

u fazi popunjavanja

Danas

... bez programa ...

apap EU kulture programme

Kultura promjene

Thumb Ganz novi festival u rujnu!

Ganz novi festival u rujnu!

Dolazi nam u susret još jedan Ganz novi festival! Od 17. do 21. rujna budite dio još jedne, četvrte po redu, festivalske avanture koja će vas upoznati sa suvremenim kazalištem. Mjesto događanja Studentski centar, sve posvuda. Ulaz besplatan!

Uskoro opširnije.

Kultura promjene | 21. Srpanj 2014. u 13:30

Folk diva Joan Baez na jesen u Kinu SC! Ulaznice u prodaji!

Legendarna folk pjevačica, aktivistica i dobitnica nagrade za životno djelo, Joan Baez, održat će 19. listopada koncert u Kinu SC, Savska 25.

Ulaznice su krenule u prodaju  18. srpnja i to po cijeni od 220, 295 i 360 kuna, ovisno o poziciji u dvorani, a kupiti ih možete na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr.

Najznačajnija američka folk pjevačica proteklih 50 godina, posljednji je put posjetila Zagreb 2008. godine, kada je svojim nastupom i glazbom oduševila publiku u prepunoj Tvornici.

Također, od kada je 2008.-2009. godine slavila 50 godina nastupa u poznatom Club 47 u Cambridgeu (od 1958.) te na Newport Folk Festivalu (od 1959.), zaposlenija je no ikad.

Opširnije

Kultura promjene | 17. Srpanj 2014. u 12:44

Što smo sve napravili u sezoni 2013/2014?

Kultura promjene SC, u sezoni 2013/2014 organizirala je, izvela, proizvela, ugostila i prikazala:

13 FESTIVALA / 260 FILMSKIH PROJEKCIJA / 27 IZLOŽBI / 10 KAZALIŠNIH PREMIJERA / 179 KAZALIŠNIH PREDSTAVA

64 KONCERTA /13 PERFORMANSA/ 21 PREDAVANJE, PREZENTACIJA / 63 RADIONICE /18 REZIDENCIJA

Kultura promjene | 17. Srpanj 2014. u 12:40

Završila je još jedna sezona Kulture promjene SC!

Hvala svim umjetnicima, suradnicima, partnerima, sponzorima i pokroviteljima na bogatoj i zanimljivoj kulturnoj sezoni. Hvala novinarima i kritičarima koji kontinuirano prate i podržavaju rad umjetnika u SC-u.

I na kraju, odnosno, na početku, hvala dragoj publici!

Vidimo se u ganz novoj sezoni, na Ganz novom festivalu, od 17. do 21. rujna, u ganz novom SC-u!

Kultura promjene, Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu

www.sczg.unizg.hr

https://www.facebook.com/kulturapromjene

Kultura promjene | 22. Svibanj 2014. u 10:14

Morana Novosel i Karla Brbić u novom Kultnom intervjuu!

Ususret premijeri predstave Logično mjesto za susret, autorskog dvojca N. Gojić i M. Novosel, popričali smo s mladom režiserkom Moranom Novosel i glumicom Karlom Brbić. Što imaju za reći o svom poslu, budućnosti, filmovima, kazalištu i posljednjem projektu čija je premjera zakazana za 23. svibnja, pogledajte u novom, pretposljednjem ovosezonskom Kultnom intervjuu!

kultni logično mjesto za susret from Kulturna TV on Vimeo.

Intervju vodila Marija Andrijašević. Snimao Vedran Senjanović.

Kultura promjene | 11. Svibanj 2014. u 13:26

Mirela Ivičević: Ako se nađu pravi ljudi, nikakav izazov nije nepremostiv

Povodom bisa 2. Izloga suvremenog zvuka, ali i skorašnje dodjele nagrade grada Čakovca Josip Štolcer Slavenski za 2014.g., koju je dobila za multidisciplinarni glazbeni projekt Planet 8, porazgovarali smo s mladom skladateljicom Mirelom Ivičević.

Planet 8 (foto Damir Žižić)

Opširnije

Kultura promjene | 25. Travanj 2014. u 00:11

Bobo Jelčić u novom Kultnom intervjuu!

Ususret premijeri predstave Ko rukom odneseno koja nas čeka 28. travnja, donosimo vam intervju s Bobom Jelčićem, u kojem smo popričali s njim o radu na filmu i u kazalištu, o novoj predstavi, ali i o budućnosti hrvatskog kazališta. Bobo je na kraju poručio nešto svim budućim filmašima, kazalištarcima... svim umjetnicima! Pogledajte intervju i doznajte što!

Kultni intervju: Bobo Jelčić from Kulturna TV on Vimeo.

Intervju vodila Marija Andrijašević. Intervju snimao Vedran Senjanović.

Kultura promjene | 18. Travanj 2014. u 13:42

Povezivanje komparativne književnosti i Teatra&TD: Redatelj Saša Božić pozvan na razgovor sa studentima prof. Borisa Senkera

Predavanje održano u srijedu, 16. travnja 2014., bilo je pomalo neuobičajeno za studente komparativne književnosti, koji su, uz podršku profesora Borisa Senkera, veterana hrvatske teatrologije, pozvali redatelja i dramaturga Sašu Božića na nastavak razgovora koji je započet nakon izvedbe Božićeve Glorije, 26. ožujka u Velikoj dvorani Teatra&TD.

Boris Senker i Saša Božić (foto Marta Kolega)

Opširnije

Kultura promjene | 26. Ožujak 2014. u 09:08

Kultni intervju: Mima Simić

Treća ovosezonska gošća Kultnih intervjua proslavljena je aktivistica, filmska kritičarka, nesuđena glazbenica, književnica, svestrano čedo - Mima Simić! O širokom polju po kojemu se kreće, pa i o filmu Još jednom i angažmanu u Petom danu, popričala je s njom Marija Andrijašević. Snimao: Vedran Senjanović.

Kultni intervju: Mima Simić from Kulturna TV on Vimeo.

Kultura promjene | 28. Prosinac 2012. u 13:21

Podsjećamo na non-stop otvoren natječaj za projekte!

Na NON – STOP OTVOREN NATJEČAJ za projekte u Kulturi Studentskog centra možete se tijekom cijele godine javiti s idejama i prijedlozima. Prostora ima, ima i volje, problema ne bi trebalo biti, jer vas čekaju i jasne upute o tome kako se priprema i organizira projekt i svima dobro.

Pošaljite prijedlog projekta na e-mail kultura@sczg.hr. Napišite a) kratki opis projekta, b) što vam treba od SC-a za realizaciju, a što imate, c) gdje i kada biste to izveli i d) kontakt i kratka biografija. Nakon toga vi primate niz pitanja, na koja odgovarate. Onda se čujemo. Pa se vidimo i dogovorimo što tko treba napraviti oko projekta. PROPOZICIJE SU JEDNOSTAVNE, ŠTO NE ZNAČI DA IH NEMA. Dakle, općenito, vaši bi prijedlozi trebali biti pametni i od šireg interesa, zanimljivi, edukativni (što više to bolje), multidisciplinarni i interdisciplinarni, multimedijalni i progresivni, ako je zabava neka je kvalitetna, najbolje bi bilo da su od studenata za studente i tako dalje. Kao predlagači programa prednost imaju studenti, studentske udruge i klubovi studenata, zatim udruge koje promoviraju urbanu kulturu i kulturu mladih. Više informacija na www.sczg.unizg.hr/kultura/natjecaji/.