Kultura promjene

Thumb Prvi put kad sam ti vidjela lice

Prvi put kad sam ti vidjela lice

Predstavu Prvi put kad sam ti vidjela lice O. Lozice o ljubavi i zaboravu i tome koje je od to dvoje jače pogledajte 21. i 22. listopada u Teatru &TD.

Ulaznice: itd@sczg.hr ili 01 4593 510

Read more.Opširnije

Kultura promjene | 21. Listopad 2016. u 14:34

Večeras otvorenje izložbe Vani je unutra

21. - 29. 10., Galerija SC, ulaz besplatan / Facebook event

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Vani je unutra Oni dolaze... Manuela Gospočić, Ana Vinković, Sunčana Vran koje će se održati večeras, 21. listopada u Galeriji SC . Početak je u 20 sati. Izložbu možete pogledati do 29. listopada, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Radno vrijeme za Zagrebački vikend galerija: subota, 22. 10. od 11-19h, nedjelja, 23. 10. od 11-17h.

Izložba Vani je unutra prva je samostalna izložba triju studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na prvi pogled, riječ je o tri različite i nespojive ideje koje su, zapravo, vrlo usko povezane. Naime, sve tri autorice koriste prostor kao glavni motiv svojih radova, u njega unoseći neočekivane elemente. Prostori postaju metafore psihičkih stanja, metafore primjenjive na svakodnevni život, a pogotovo kada se pojave nepredvidivi elementi, odnosno mali životni izazovi koji nas izvlače iz “sigurne zone”.

Mlade umjetnice Manuela GospočićAna Vinković i Sunčana Vran, stvaraju specifične ambijente otkrivajući vlastiti odnos prema prostoru u kojem se (ne) nalaze. Same se ne definiraju kao konceptualne umjetnice, a na njihov rad moguće je primijeniti misao Johna Baldesarrija “da se u konceptualnoj umjetnosti ne radi samo o umjetnosti koja ima koncept, nego o preispitivanju koncepta umjetnosti”. Iako je taj umjetnički pravac teško definirati, on ipak ostavlja dovoljno prostora promatraču kako bi djelo shvatio na svoj način. Upravo su takve i njihove instalacije.

Opširnije

Kultura promjene | 21. Listopad 2016. u 14:34

Plesna Škola SC-a! Upisi!!! Krećemo!!!

Otvaranje sezone, odličan odaziv!!!

Atraktivni termini, novi tango, nova salsa!!! Bonus ponuda: Za dvomjesečnu uplatu kl. plesova dodatne pogodnosti!!!

Plesna škola SC-a poziva sve potencijalne polaznike na upise za tečajeve društvenih plesova, salse i argentinskog tanga u SD S. Radić i SD C. Naselje. Upisi sa uplatama, održat će se u Polivalentnoj dvorani SD C. Naselje 24.10. i 26.10. od 19 do 20 sati i Drustvenoj dvorani SD S. Radić 25.10. i 27.10. od 18.30 do 19 sati, te od 21 do 21.30 sati. Upisati se može u bilo kojem od navedenih termina bez obzira na lokaciju na kojoj se tečaj odvija. Škola počinje s radom 24.10. u S.D. C.Naselje (poč. kl. u 20h, napr. kl. u 21h, ar. tango u 22h) i 25.10. u S.D. S. Radić (poč. salsa u 19h, poč. kl. u 20h, a. tango u 21.30h).

I ove godine, za prva dva dana Otvaranja sezone (ponedjeljak i utorak), darujemo svim našim polaznicima mogućnost da pohode sve grupe, bez izuzetka, da isprobaju oba bonus-tečaja i da na temelju iskustva odaberu onaj koji im se više sviđa.

Ukoliko imate bilo kakvih upita u vezi lokacija, termina ili programa kontaktirajte voditelja (M. Čorak), telefonski na broj 0921492126 ili u inbox na plesna.sc@gmail.com. Priključite nam se i na facebook stranici (zajednica - Plesna škola SC-a) da ubrzamo komunikaciju i u što kraćem roku zajedno stvorimo pretpostavke za još jednu raznovrsnu i vrlo uzbudljivu plesnu jesen!

Bonus ponuda – svaki novi polaznik za dvomjesečnu uplatu kl. plesova dobiva 1mj salse ili tanga besplatno!!!

Opširnije

Kultura promjene | 21. Listopad 2016. u 10:22

Radionica glasa i pjevanja s Anne-Marie Blink

Pjevanje se oduvijek veže s dubokim emocijama. Upravo izražavanje naših emocija čini pjesmu osobnom i dirljivom budući se naše tijelo ponovno spaja s pjevanim emocijama. Kad smo pronašli pjesme koje nas dodiruju, tražit ćemo način da ih povežemo s našim osjećajima kako bi mogli pjevati koristeći cijeli tjelesni, vokalni i emocionalni aparat. Istraživat ćemo glas kao energiju vibracije, emociju. Radeći na relaksaciji i dahu dovest ćemo glas u dublje stanje u tijelu gdje emocije slobodno struje, a pjesma pronalazi svoj identitet.

Radionica će se održati od 5. do 11. studenog 2016., a vodi je Anne-Marie Blink. Prijave primamo do 1. studenog.

Opširnije

Kultura promjene | 19. Listopad 2016. u 18:12

Mladi škotski stand up komičar Daniel Sloss nastupa u Teatru &TD!

Mladi škotski stand up komičar Daniel Sloss nastupit će s predstavom So? u Teatru &TD u ponedjeljak, 24. listopada u 19 i u 21 sat. Termin u 19 sati je RASPRODAN te ulaznice možete kupiti isključivo za predstavu u 21 sat. Daniel Sloss najpoznatiji je Škot nakon Seana Connerya, Ewana McGregora, Roda i Davea Stewarta, Alexa Fergusona, Williama Wallacea (ne, Mela Gibsona), Alexandera Fleminga, Jamesa Watta, Andya Murraya, onog tipa što je napisao Sherlock Holmesa, Begbieja iz Trainspottinga i Annie Lennox...

Inspiraciju Sloss crpi: "...iz onoga što me muči, pa te stvari ukomponiram u svoj nastup napravim komediju od toga i najcrnije stvari učinim boljima i vedrijima."* Muško-ženski odnosi, luksuz, smrt, droga i pingvini u njegovom pomaknutom svijetu savršeno su spojeni jer na na inteligentan i intrigantan način "svijet kojeg poznajemo" doslovno okreće naglavce. Prema ocjenama kritičara, Daniel je nebrušeni dijamant i njegovo vrijeme tek dolazi.

Svoj potpuno novi show "So?" Daniel je premijerno izveo u "komičarskoj Meki" - festivalu Fringe u Edinburgu u kolovozu. Svi koji imaju više od 16 godina te barataju solidnim znanjem engleskog jezika zasigurno će uživati u nastupu ovog osebujnog komičara.

Kultura promjene | 08. Listopad 2016. u 15:30

Dosta je zakopavanja bijesa. Kultura liječi!

Za tjedan dana u zagrebačkom Studentskom centru počinje 6. Ganz novi festival, jedan u nizu zagrebačkih festivala, pa ipak u potpunosti nov. Ganz se svake godine preispituje i reinterpretira s obzirom na društveni kontekst u kojem djeluje, umjetnike s kojima ima prilike surađivati te potrebe scene i publike koje pokušava dokučiti.

W: Ganz novi festival F: Atendaj event!

Opširnije

Kultura promjene | 03. Listopad 2016. u 23:32

RASPORED NASTAVE zimski semestar 2016./2017. Škole stranih jezika SC

Klikom na link preuzmite konačan raspored Škole stranih jezika SC-a.

Grupe koje nisu u rasporedu nisu popunjene niti nakon produženog roka upisa. Polaznici neaktiviranih grupa mole se da dođu u školu zbog povrata uplaćene školarine.

Vaša Škola

Kultura promjene | 19. Rujan 2016. u 14:55

Bjesniti je legitimno! Učinite to uskoro na 6. Ganz novom festivalu - Pobješnjelom festivalu u Savskoj 25.

Želite li doznati što je Black Yoga Screaming Chamber i kako vrištanje utječe na vaše psihofizičko stanje, što je primamljivo u elektronskoj metal operi (da, dobro ste pročitali!), te kako se bezbolno osloboditi bijesa a da pritom ne naškodite drugima ili sebi?

Prvi put u Hrvatskoj na Pobješnjelom Ganz novom festivalu koji će se održati od 13. do 16. listopada u zagrebačkom Studentskom centru istražite bijes kroz ples, pokret, glas i smijeh. Tako će nam u glavnom i off programu festivala hrvatski, europski, libanonski, islandski, i australski umjetnici/ce, suradnici/ce Adriana Josipović, DJ, Osobna!, Edo Maajka, Erna Ómarsdóttir & Valdimar Jóhannsson, Enesa Mahić, Kristoff K. Roll, Live band Karaoke, Lotte van den Berg & Daan ’t Sas, María Jerez, Cuqui Jerez, Eva Badanjek, Ivan Penović, Matea Bilosnić, Martina Zelenika & Sara Ercegović, Miro Župa, Nataša Rajković, Nenad Kovačić, Rabih Mroué, Roberta Milevoj, Zrinka Užbinec, Matija Ferlin & Bojan Gagić, Rosalind Crisp & Bo Wiget i Saša Božić priuštiti 4 dana besplatnih kazališnih i plesnih performansa, predstava, umjetničkih instalacija, radionica i beskompromisnih DJ plesnih večeri.

F: Facebook W: Ganz novi

Opširnije

Kultura promjene | 19. Lipanj 2016. u 20:13

Predstava born to please nagrađena na Danima satire Fadila Hadžića

U nedjelju, 19. 6., svečanim programom i izvješćem ocjenjivačkog suda (Anica Tomić, kazališna redateljica-predsjednica; Boris Svrtan, dramski umjetnik i Bojana Radović, novinarka i kazališna kritičarka Večernjeg lista te dodjelom nagrada, završeni su 40. dani satire Fadila Hadžića.

Nakona Marulovih dana na kojima je predstava Teatra &TD Studentskog centra u Zagrebu Kabaret Tamne Zvijezde odnijela kući dvije nagrade, na red su došli i Dani satire. Predstava born to please, autorski projekt redatelja Saše Božića, u produkciji umjetničke organizacije de facto, Teatra &TD (Studentski centar u Zagrebu/ Kultura promjene) i Art radionice Lazareti Dubrovnik, dobila je Nagradu za najbolju kabaretsku predstavu.

born to please kazališni je performans za četiri vrlo različita izvođača: Natašu Dangubić, Ivanu Krizmanić, Jerka Marčića i Marka Jastrevskog. Oni se okušavaju u njima nepoznatom izričaju pjevanja. Radi se o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. Naglasak je na komičnom, a ne ciničnom aspektu imitacije kao forme.

Bravo, Marko, Jerko, Nataša i Ivana! I čestitke Saši (koji nije na fotki).

F: Teatar &TD W: Teatar &TD I: Kultura promjene

Opširnije

Kultura promjene | 01. Svibanj 2016. u 22:16

Skromnim produkcijama do velikih nagrada!

Unatoč skromnom budžetu s kojim već godinama uspijeva realizirati nekoliko premijera godišnje te imati stalan repertoarni program, Teatar &TD, malo kazalište skriveno u dvorištu Studentskog centra u Savskoj 25, okrunilo se na ovogodišnjim Marulićevim danima s dvije nagrade. Post punk cabaret, predstava Kabaret Tamne Zvijezde predvođena glumcem i redateljem Zlatkom Burićem Kićom, jednim od osnivača trupe Kugla glumišta, koja je svojim djelovanjem udarila temelje mnogim današnjim kazališnim, multimedijalnim i interdisciplinarnim umjetničkim skupinama na području Hrvatske, ali i bivše države, osvojila je Marula za najbolju predstavu u cjelini. Nagrada za glumačko ostvarenje pripala je glumici Miji Biondić za ulogu u istoimenoj predstavi. Zvijezda antologijskog Pushera i američkog blockbustera 2012, Zlatko Burić u ovoj je predstavi okupio cijelu plejadu izvođača: od suosnivača Kugle glumišta Damira Bartola Indoša preko danskog multimedijskog umjetnika Henninga Frimanna do mladih ali iskusnih dramaturških, glazbenih, glumačkih, redateljskih i plesnih imena: Mira Manojlovića, Vedrane Klepice, Dine Puhovski, Marka Jastrevskog, Svena Jakira, Deana Krivačića, Mije Biondić i Vedrana Hleba.

Opširnije

Kultura promjene | 28. Travanj 2016. u 22:26

Kabaret Tamne Zvijezde i Mia Biondić nagrađeni na Marulovim danima u Splitu!

Draga publiko,

ponosno javljamo da smo na ovogodišnjim, 26.  Marulovim danima održanima u Splitu, nagrađeni u kategorijama:

1. Nagrada Marul za predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi Kaberet Tamne Zvijezde Zlatka Burića u režiji grupe autora Kabareta Tamne Zvijezde.

"Ovaj multidisciplinarni projekt predstavlja pravi primjer kazališta koje spaja ludičku nepredvidivost i discipliniranu promišljenost. Autorski rukopis kultnog Kugla glumišta uspješno je prilagođen današnjem vremenu ne gubeći nekadašnju cirkusku sjetu unatoč disonantnim tonovima ovovremene stvarnosti. Čitav ansambl predstave jedinstven je u razumijevanju i dosljednjom provođenju šarolikih scenskih zadataka u igri destrukcije koja ne plaši već razgaljuje."

2. Nagrade Marul za glumačko ostvarenje dodjeljuje se Miji Biondić za ulogu u predstavi Kabaret Tamne Zvijezde Zlatka Burića u režiji grupe autora Kabareta Tamne Zvijezde.

"Mia Biondić u Kabaretu Tamne Zvijezde zadivljuje glumačkom fleksibilnošću koja joj omogućuje da od minimalističko dokumentarnog glumačkog stila, trenutaka u kojima gotovo ukida kazališnu iluziju, spretno i neosjetno prelazi u registre kabaretske artificijelnosti."

Čestitke ekipi koja je radila na Kabaretu i čestitke izvanrednoj i talentiranoj Miji!

Ostale dobitnike potražite klikom na link.

Voli vas Teatar &TD!

Teatar &TD Facebook stranica / Teatar &TD službena stranica

Mia Biondić u Kabaretu Tamne Zvijezde

Kultura promjene | 15. Ožujak 2016. u 12:42

Skejterske majstorije u Predvorju kina SC

12. ožujka održan je treći po redu Chill Night.

Kako je bilo, tko je sve briljirao u skejterskim majstorijama i tko su pobjednici, pročitajte u reportu i pogledajte u fotogaleriji Chill Nighta.

A po svoj redovni kulturni apdejt dođi klikovima na linkove: Facebook Kulture Promjene / Instagram Kulture promjene

Vidimo se i dogodine!

(Fotkao Kristijan Smok)

Kultura promjene | 28. Prosinac 2012. u 13:21

Podsjećamo na non-stop otvoren natječaj za projekte!

Na NON – STOP OTVOREN NATJEČAJ za projekte u Kulturi Studentskog centra možete se tijekom cijele godine javiti s idejama i prijedlozima. Prostora ima, ima i volje, problema ne bi trebalo biti, jer vas čekaju i jasne upute o tome kako se priprema i organizira projekt i svima dobro.

Pošaljite prijedlog projekta na e-mail kultura@sczg.hr. Napišite a) kratki opis projekta, b) što vam treba od SC-a za realizaciju, a što imate, c) gdje i kada biste to izveli i d) kontakt i kratka biografija. Nakon toga vi primate niz pitanja, na koja odgovarate. Onda se čujemo. Pa se vidimo i dogovorimo što tko treba napraviti oko projekta. PROPOZICIJE SU JEDNOSTAVNE, ŠTO NE ZNAČI DA IH NEMA. Dakle, općenito, vaši bi prijedlozi trebali biti pametni i od šireg interesa, zanimljivi, edukativni (što više to bolje), multidisciplinarni i interdisciplinarni, multimedijalni i progresivni, ako je zabava neka je kvalitetna, najbolje bi bilo da su od studenata za studente i tako dalje. Kao predlagači programa prednost imaju studenti, studentske udruge i klubovi studenata, zatim udruge koje promoviraju urbanu kulturu i kulturu mladih. Više informacija na www.sczg.unizg.hr/kultura/natjecaji/.