Alternative content

Alternative content

Alternative content

Alternative content

Info

u fazi popunjavanja

apap EU kulture programme

Kultura promjene

Thumb Uskoro premijera Ko rukom odneseno!

Uskoro premijera Ko rukom odneseno!

Bobo Jelčić vratio se u Teatar &TD nakon dugih 16 godina s predstavom Ko rukom odneseno, u kojoj će jedno zajedničko druženje trojice prijatelja baciti novo svjetlo na njihov odnos. Premijera je 28. travnja u 20h.

Ulaz s pozivnicom.

Read more.Opširnije

Kultura promjene | 24. Travanj 2014. u 08:21

23.DHF, dan treći

Kino SC /12 sati, Mala Pula /ŠUTI /redatelj i scenarist Lukas Nola

KONKURENCIJA/ Kino SC

14 sati, dokumentarni 4

KOMIŠKI KVARANTORE, r. Davor Borić, 36'

I TI SI NEKOME LIJEK, r. Tomislav Šoban, 3'30'' (nam)

KAK TAUBEKA DVA, r. Korana Jelovac i Marko Škobalj, 50'' (nam)

THE CHWEGER - Dijete, r. Matija Debeljuh, 4'30'' (gs)

DETOUR - Snijeg, r. Branko Pašić, 3'49'' (gs)

U BRAKU SA ŠVICARCEM, r. Arsen Oremović, 55'

Opširnije

Kultura promjene | 19. Travanj 2014. u 06:25

2. Izlog suvremenog zvuka kuca na vrata!

2. izdanje međunarodnog festivala Izlog suvremenog zvuka održat će se od 7. do 10. svibnja u prostorima Studentskog centra, Savska 25 - Velika i Polukružna dvorana Teatra &TD, MM centar, dvorište te kafić i atrij &TD-a. Nakon uspješnog prvog Izloga održanog u travnju 2013., ovogodišnje će festivalsko izdanje tijekom 4 dana predstaviti više od 80 sudionika (glazbenika i skladatelja) iz 7 zemalja, koji će svoj rad predstaviti kroz 30 programa, uključujući koncerte, razgovore s autorima, audiovizualne projekte, predavanje i zvučne instalacije. Ulaz na festival je slobodan.

Opširnije

Kultura promjene | 18. Travanj 2014. u 14:00

Plesna Škola SC! Nove grupe, novi upisi!

Atraktivni termini, novi tango, nova salsa!

Bonus ponuda: Za dvomjesečnu uplatu dodatne pogodnosti!

Plesna škola SC-a poziva sve potencijalne polaznike na upise tečajeva društvenih plesova, salse i argentinskog tanga u SD S. Radić i SD C. Naselje. Upisi (s uplatama) će se održati u Polivalentnoj dvorani SD C. Naselje, 23.04. od 19.30 do 20 sati i Društvenoj dvorani SD S. Radić, 22.04 i 24.04  od 18.30 do 19 sati, a upisati se možete u bilo kojem od navedenih termina bez obzira na lokaciju na kojoj se tečaj odvija.

Spajanjem „starih“ grupa otvaraju se najatraktivniji termini za početne grupe društvenih plesova, salse i argentinskog tanga. Odličan odaziv na upisima i veliki broj noviteta koje ćemo uvoditi tijekom proljeća najbolja su najava za još jednu kvalitetan i uzbudljiv plesni semestar.

Opširnije

Kultura promjene | 18. Travanj 2014. u 13:42

Povezivanje komparativne književnosti i Teatra&TD: Redatelj Saša Božić pozvan na razgovor sa studentima prof. Borisa Senkera

Predavanje održano u srijedu, 16. travnja 2014., bilo je pomalo neuobičajeno za studente komparativne književnosti, koji su, uz podršku profesora Borisa Senkera, veterana hrvatske teatrologije, pozvali redatelja i dramaturga Sašu Božića na nastavak razgovora koji je započet nakon izvedbe Božićeve Glorije, 26. ožujka u Velikoj dvorani Teatra&TD.

Boris Senker i Saša Božić (foto Marta Kolega)

Opširnije

Kultura promjene | 15. Travanj 2014. u 11:16

Ana Karić i Mia Biondić u predstavi "Svratište kod Alberta C." N. Gojić i V. Hleba!

Diva hrvatskog glumišta, Ana Karić, i jedna od najperspektivnijih mladih glumica, Mia Biondić, 15. travnja premijerno su zaigrale u predstavi Svratište kod Alberta C. u polukružnoj dvorani Teatra &TD. U režiji Vedrana Hleba, inspirirana motivima drame Alberta Camusa Nesporazum, predstava Svratište kod Alberta C. počinje tamo gdje Camusova drama završava. Nakon premijere slijede izvedbe 16. i 17. travnja.

(foto Damir Žižić)

Opširnije

Kultura promjene | 09. Travanj 2014. u 11:05

Poziv na suradnju s njemačkom koreografkinjom Isabelle Schad

de facto i ekscena te Kultura promjene SC-a pozivaju plesne i izvedbene umjetnike na suradnju s njemačkom koreografkinjom Isabelle Schad na predstavi Gradnja.

Upoznavanje s radom koreografkinje Isabelle Schad u obliku trosatne radionice/audicije odvit će se 26. travnja od 11:00 do 14:00 sati u prostoru Studentskog centra, Polukružne dvorane &TD-a u Zagrebu.

Rad na predstavi Gradnja, za koju će biti odabrano 7 izvođača, odvijat će se u razdoblju od 19. svibnja do 7. lipnja u prostoru Studentskog centra. Premijera projekta planirana je za drugu polovicu rujna na Ganz novom festivalu.

Prijave s vašim kratkim životopisom i kontaktom (mobitel i e-mail) primaju se na mail adresu ekscena@gmail.com do 22. travnja 2014.

Projekt GRADNJA (Der Bau)

Opširnije

Kultura promjene | 26. Ožujak 2014. u 09:08

Kultni intervju: Mima Simić

Treća ovosezonska gošća Kultnih intervjua proslavljena je aktivistica, filmska kritičarka, nesuđena glazbenica, književnica, svestrano čedo - Mima Simić! O širokom polju po kojemu se kreće, pa i o filmu Još jednom i angažmanu u Petom danu, popričala je s njom Marija Andrijašević. Snimao: Vedran Senjanović.

Kultni intervju: Mima Simić from Kulturna TV on Vimeo.

Kultura promjene | 28. Prosinac 2012. u 13:21

Podsjećamo na non-stop otvoren natječaj za projekte!

Na NON – STOP OTVOREN NATJEČAJ za projekte u Kulturi Studentskog centra možete se tijekom cijele godine javiti s idejama i prijedlozima. Prostora ima, ima i volje, problema ne bi trebalo biti, jer vas čekaju i jasne upute o tome kako se priprema i organizira projekt i svima dobro.

Pošaljite prijedlog projekta na e-mail kultura@sczg.hr. Napišite a) kratki opis projekta, b) što vam treba od SC-a za realizaciju, a što imate, c) gdje i kada biste to izveli i d) kontakt i kratka biografija. Nakon toga vi primate niz pitanja, na koja odgovarate. Onda se čujemo. Pa se vidimo i dogovorimo što tko treba napraviti oko projekta. PROPOZICIJE SU JEDNOSTAVNE, ŠTO NE ZNAČI DA IH NEMA. Dakle, općenito, vaši bi prijedlozi trebali biti pametni i od šireg interesa, zanimljivi, edukativni (što više to bolje), multidisciplinarni i interdisciplinarni, multimedijalni i progresivni, ako je zabava neka je kvalitetna, najbolje bi bilo da su od studenata za studente i tako dalje. Kao predlagači programa prednost imaju studenti, studentske udruge i klubovi studenata, zatim udruge koje promoviraju urbanu kulturu i kulturu mladih. Više informacija na www.sczg.unizg.hr/kultura/natjecaji/.