About Student centre Zagreb

Student Centre Zagreb was founded in 1957 and now is a multi-functional space in the heart of the city. SC works on improving student living standard on all levels and in cultural activities, through its Department of culture - Culture of Change it organises and produces shows, performances, conferences and workshops in the fields of music, film, visual arts, theatre, radio. The main goal of SC is to create innovative, economic and educational frameworks of cultural production in order to influence cultural practices in Croatia and internationally. Theatre production is manifested in SC’s own theatre - Teatar &TD, founded in the 1960’s, as the opposition to the classical theatres. &TD is not limited by genres and stylistic criteria, which opens up the possibility of establishing new production aesthetics and contemporary forms of co-production, post production and collaboration.

Zadnja izmjena: 09. Svibanj 2017. u 12:00

apap EU kulture programme

Kultura promjene

Thumb Premijera predstave Kad tad

Premijera predstave Kad tad

U predstavi Kad tad M. Pejnović pratimo međugeneracijsku priču triju žena koje će vam ispričati sve o svojim životima. Premijerno 27. 11., reprizne izvedbe gledamo 1., 2. i 4. 12. u Teatru &TD.

Ulaznice rezervirajte na 01 4593 510 i na itd@czg.hr

Read more.Opširnije

Kultura promjene | 22. Studeni 2017. u 10:27

Glas kroz mudrost tijela - istraživačka radionica glasa i pokreta

Autorica i voditeljica radionice: ALENA OROVIĆ
Asistentica radionice: MARIJA MITIĆ

Kad: 1. prosinca – 3. prosinca 2017.
(petak 1. 12. od 18 do cca 21 sat, subota 2. 12. od 10 do cca 16 sati, nedjelja 3. 12. od 10 h do cca 16 sati + 1 sat refleksija)
Gdje: MM centar - Studentski centar u Zagrebu, Savska cesta 25

Radionica je besplatna.

Informacije i prijave s Vašim kratkim motivacijskim pismom i kontaktima šaljite na alenamore@yahoo.com najkasnije do 29. studenog u ponoć.

Naš um, naše tijelo i naš glas su povezani. Glas proizlazi iz tijela, a ono je knjiga naših emocija i trauma. Vrlo je mudro, pamti i pokazuje ono što jest.

Kao što je rekla Martha Graham: „Pokret nikad ne laže. On je barometar koji svima koji ga znaju čitati, govori kakvo je stanje u duši osobe koja se kreće“. Isto tako, tijelo je jedan od oblika manifestacije naše podsvijesti.

Opširnije

Kultura promjene | 21. Studeni 2017. u 12:40

Radni seminar za umjetnike Sourcing within / Pronalazeći iznutra s Ang Gey Pin ponovno u &TD-u

Kad i gdje: 12. - 17. prosinca 2017. od 10 do 17 sati u Kinu Forum i u Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu.

Kotizacija za polaznike iz Hrvatske: 500 kn / studenti: 350 kn

Detaljnije informacije te prijave s Vašim kratkim motivacijskim pismom i kontaktima doznajte i pošaljite na edukultura.sc@gmail.com najkasnije do 8. prosinca u ponoć.

FB: Radni seminar s Ang Gey Pin

Opširnije

Kultura promjene | 17. Studeni 2017. u 14:01

Plesna Škola SC! Plesna renesansa u SC-u!!! Priključite nam se!!! Upišite se!!!

Otvaranje sezone, odličan odaziv!!! Atraktivni termini, novi tango, nova  salsa!!!

Nova mogućnost –metoda direktnog upisa!!! Bonus ponuda: Za dvomjesečnu uplatu kl. plesova dodatne pogodnosti!!!

Plesna škola SC-a vas poziva na upise za tečajeve društvenih plesova, salse i argentinskog tanga u SD S. Radić i SD C. Naselje. Upisi (sa uplatama) održat će se u Polivalentnoj dvorani SD C. Naselje 20.11. i 22.11. od 19-19.30h i Društvenoj dvorani SD S. Radić 21.11. i 23.11. od 18.30-19h, te od 22-22.30h. Upisati se možete u bilo kojem od navedenih termina bez obzira na lokaciju na kojoj se tečaj odvija. Škola je započela s radom u S.D. C. Naselje (poč. kl. u 19.30h, napr. kl. u 20.30h, ar. tango u 21.30h) i u S.D. S. Radić (poč. salsa u 19h, poč. kl. u 20h, napr. salsa u 21h). Ako vam odgovaraju ovi termini dođite i priključite nam se, sad je najbolji trenutak, tek smo počeli, izbor mogućih kombinacija i bonusa najveći je upravo na ovim, jesenskim upisima.

Program, raspored rada i ostale informacije nalaze se na web adresi: www.sczg.hr/skolaplesa

Opširnije

Kultura promjene | 09. Studeni 2017. u 11:41

Izmaglica u Galeriji SC

Umjetnici Eva Engelbert i Michael Strasser vraćaju se u Studentski centar nakon prošlogodišnje suradnje u Francuskom paviljonu. Svoje istraživanje ovoga puta vežu uz pitanje tragova (originalnih) umjetničkih radova, koji se nalaze u velikim kolekcijama, kao što je zagrebačka Mimara. Njihovo ispitivanje podrijetla umjetničkih dijela koja se nalazi u određenim kolekcijama nije usmjereno dobivanju objektivnih činjenica niti koriste klasične znanstvene metode. Proces je obilježen zajedničkim dijalogom unutar kojega se iščitava različita umjetnička poetika, ali i spremnost na dijalog iz kojega izrasta umjetnička instalacija koja će biti izložena u prostoru Galerije SC.

Otvorenje izložbe Izmaglica Engelbert & Strassera posjetite 16. 11. u 20 h u Galeriji SC. Izložba je otvorena do 2. 12., radno vrijeme: pon – pet 12 – 20 h, sub 10 – 13 h. Ulaz je besplatan.

Opširnije

Kultura promjene | 21. Srpanj 2017. u 14:25

Galerija SC, izlaganja u 2018.

Galerija SC pozvala je umjetnike/ce i kustose/ice da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. u Galeriji SC (rok 18. lipnja). Stručni savjet Galerije SC (Vida Guzmić, Zlatan Vehabović, Mirjana Vodopija, Ksenija Baronica i Marta Kiš) razmotrio je sve pristigle prijave od kojih su odabrani radovi:

Galerija SC

ISPIT - izložba fotografija studenata 1. god. diplomskog studija fotografije

Mario Delić: IMPROMPTU

Vlasta Delimar: Dolina....Magda (radni naslov) – performans i izložba

Ivica Malčić: 20 YEARS BEHIND

Predrag Pavić: Succeeding dangerously

Neli Ružić: Crne zastave

Petra Zlonoga: Jedan od mnogih

Igor Eškinja: Proces bez subjekta

ONI DOLAZE

Josip Šurlin, Jan Tomažin: Forms of life

Marija Matić

Lav Paripović

INTERVENCIJA NA BIJELOJ PODLOZI / Studenti Tekstilno – tehnološkog fakulteta s kolegija Kreiranje odjeće

Kiosk

Andrej Beštak: Not for use

&TD

Ivana Šmit: Seoski fudbal

Predvorje Kina

UZORAK KAO OSOBNI PSIHOGRAN / studentska izložba diplomskog studija Dizajna tekstila na TTF-u

Čestitke svima,

Galerija SC

Kultura promjene | 07. Srpanj 2017. u 09:09

Jedan mrtav čovjek A. Švabića nagrađen na pulskom PUF-u

Na ceremoniji dodjele nagrada ovogodišnjeg PUF-a, međunarodnog kazališnog festivala, održanoj u festivalskom klubu predsjednica žirija Nataša Govedić dodijelila je, između ostaloga, nagradu Munja Aleksandaru Švabiću, redatelju predstave Jedan mrtav čovjek, koju su, citiramo Glas Istre, "fantastično izveli glumci Teatra &TD".

Nagrada Munja dodijeljuje se bienalno za poseban doprinos i iznimne rezultate u različitim sastavnicama kazališta (glazba, scenografija, kostimografija…).

Čestitamo Aleksandru i ekipi predstave!

Kultura promjene | 05. Srpanj 2017. u 19:18

Teatar &TD: Magic Evening A. Tomić i J. Kovačić jedna od najboljih predstava sezone

Od svoje premijere 2. veljače 2017. u Teatru &TD predstava Magic Evening autorskoga dvojca A. Tomić i J. Kovačić ne prestaje oduševljavati i kritiku i publiku. Tome u prilog govori i lista najboljih predstava kazališne sezone 2016/2017. portala Ziher.hr: Magic Evening svrstana je među pet najboljih predstava sezone. Predstava koja govori o strahovima i tjeskobama koje izaziva suvremeno doba svoju je briljantnost pokazala i kroz glumačku postavu koju čine Ivana Krizmanić, Nataša Kopeč, Marko Petrić i Marko Makovičić.

Bravo, ekipa!

Kultura promjene | 08. Lipanj 2017. u 14:58

Edukultura SC počinje novi ciklus vokalno-izvedbenih radionica!

Vokalni lab Kulture promjene SC-a u sklopu projekta Edukultura SC u suradnji s ekscenom pokreće novu seriju intenzivnih radionica posvećenih istraživanju glasa i kreativnog umjetničkog procesa s fokusom na razvoju vlastitih izvedbenih/autorskih materijala polaznika programa. Radionice će se odvijati kroz četiri modula pod vodstvom mentorica slovenske koreografkinje i vokalne umjetnice Irene Tomažin te singapurske kazališne umjetnice Ang Gey Pin, a završit će javnom prezentacijom radova polaznika u Teatru &TD.

Opširnije...

Kultura promjene | 08. Svibanj 2017. u 13:20

Još jedno europsko priznanje Kulturi promjene zagrebačkoga Studentskog centra

Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu - Kultura promjene - Muzički salon - Izlog suvremenog zvuka iduće će četiri godine sa svojim kulturnim programima i umjetnicima sudjelovati u projektu Re-Imagine Europe podržanome u sklopu programa Kreativna Europa Europske Unije. Re-Imagine Europe pokrenuo je Sonic Acts (Nizozemska) s 8 europskih partnerskih organizacija: Paradiso (Nizozemska), Elevate Festival (Austrija), Lighthouse (Velika Britanija), Ina GRM (Francuska), Studentski centar / Izlog suvremenog zvuka (Hrvatska), Landmark / Bergen Kunsthall (Norveška), A4 (Slovačka) i SPEKTRUM (Njemačka).

Ukupan budžet Re-Imagine projekta je 2.000.000,00 €.

Opširnije

Kultura promjene | 25. Studeni 2016. u 14:31

Nagrada hrvatskog glumišta plesnoj predstavi kolektiva Kik Melone

Nagrada hrvatskog glumišta u kategoriji za najbolju predstavu u cjelini - PLES - pripala je plesnoj predstavi Ms Fox invited Ms Cat for tea and chit-chat one late late afternoon last summer autorice/a i izvođačice/a Silvije Marchig, Ive Nerine Sibile i Josipa Maršića u koprodukciji Kik Melone iz Zagreba i Sveučilišta u Zagrebu - Studentskog centra - Kulture promjene - Teatar &TD.

Čestitamo!

Kultura promjene | 28. Prosinac 2012. u 13:21

Podsjećamo na non-stop otvoren natječaj za projekte!

Na NON – STOP OTVOREN NATJEČAJ za projekte u Kulturi Studentskog centra možete se tijekom cijele godine javiti s idejama i prijedlozima. Prostora ima, ima i volje, problema ne bi trebalo biti, jer vas čekaju i jasne upute o tome kako se priprema i organizira projekt i svima dobro.

Pošaljite prijedlog projekta na e-mail kultura@sczg.hr. Napišite a) kratki opis projekta, b) što vam treba od SC-a za realizaciju, a što imate, c) gdje i kada biste to izveli i d) kontakt i kratka biografija. Nakon toga vi primate niz pitanja, na koja odgovarate. Onda se čujemo. Pa se vidimo i dogovorimo što tko treba napraviti oko projekta. PROPOZICIJE SU JEDNOSTAVNE, ŠTO NE ZNAČI DA IH NEMA. Dakle, općenito, vaši bi prijedlozi trebali biti pametni i od šireg interesa, zanimljivi, edukativni (što više to bolje), multidisciplinarni i interdisciplinarni, multimedijalni i progresivni, ako je zabava neka je kvalitetna, najbolje bi bilo da su od studenata za studente i tako dalje. Kao predlagači programa prednost imaju studenti, studentske udruge i klubovi studenata, zatim udruge koje promoviraju urbanu kulturu i kulturu mladih. Više informacija na www.sczg.unizg.hr/kultura/natjecaji/.