Alternative content

Alternative content

apap EU kulture programme

Kultura promjene

Thumb Instrukcija u Teatru &TD

Instrukcija u Teatru &TD

Jedna će učenica jednom profesoru svratiti na instrukcije. I tu počinju svi problemi... 16. i 17. rujna u 20h u Teatru &TD pogledajte Ionescovu Instrukciju, ispit 3. godine glume i medija riječke Akademije.

Ulaz besplatan.

Read more.Opširnije

Kultura promjene | 25. Kolovoz 2016. u 11:20

Škola stranih jezika poziva na upise!

Želite naučiti novi jezik, uz najbolje učitelje i super ekipu? Onda je Škola stranih jezika SC-a najbolji izbor za vas!

Pridružite nam se ili nastavite s edukacijom stranih jezika u našoj školi. Očekuju vas stručni voditelji nastave u kompletno obnovljenom prostoru škole sa svim potrebnim sadržajima. Raspored nastave objavit ćemo 5. rujna 2016. kada i počinju upisi u zimski semestar ak.godine 2016/17.

Upisi se održavaju radnim danom od 5-23. rujna 2016. od 10:00 – 18:00. 

Zahvaljujemo na povjerenju koje nam iskazujete kao polaznici Škole stranih jezika SC-a.

Vidimo se uskoro!

Vaša škola

Opširnije

Kultura promjene | 23. Kolovoz 2016. u 10:28

Plesna škola SC-a! Kreće nova sezona!!!

Anketni upisi u rujnu!!! Start – početkom listopada!!!

Kako dobivamo jako puno upita za program i ovogodišnju ponudu Plesne škole SC-a, red je i slatka obveza najaviti slijed događanja za rujan i listopad. Početkom rujna objavit ćemo lokacije i termine te pozvati sve zainteresirane na anketne upise (polaznici sami predlažu program i biraju raspored unutar ponuđenih termina), a krajem mjeseca radit ćemo statistiku anketnih upisa te na osnovu nje kreirati radni raspored. Početkom listopada raspisujemo upise s uplatama i odmah nakon toga počinjemo s radom. Pozivamo vas da se odazovete na anketne upise u rujnu i tako sudjelujete u kreiranju programa i radnog rasporeda. Ukoliko (nakon objave) bude bilo kakvih nedoumica u vezi lokacija, termina ili programa kontaktirajte voditelja (M. Čorak), telefonski na broj 0921492126 ili na plesna.sc@gmail.com. Priključite nam se i na Facebook stranici škole da ubrzamo komunikaciju i u što kraćem roku zajedno stvorimo pretpostavke za još jednu kvalitetnu i uzbudljivu plesnu sezonu!

Bonus ponuda – svaki novi polaznik za dvomjesečnu uplatu kl. plesova dobiva 1mj salse ili tanga besplatno!!!

Opširnije

Kultura promjene | 28. Srpanj 2016. u 19:00

Radionica za kinooperatere! Upisi u tijeku!

Nepostojanje formalne (ali i neformalne) edukacije za kinooperatere, gašenje velikog broja gradskih kino dvorana, prestanak proizvodnje filmske vrpce i prestanak upotrebe klasičnih analognih projektora doveli su do smanjenja broja kinooperatera, zanimanje filmskog projekcionista (u klasičnom smislu) gotovo je izumrlo. Sustavno i kontinuirano  ulaganje u edukaciju i informiranje kinooperatera koji bi posjedovali znanja i iz područja analognih i digitalnih projekcija nužno je za očuvanje filmske kulture.

Radionica za kinooperatere održat će se od 23. do 25. rujna u MM centru (Savska cesta 25, Zagreb) u organizaciji Kulture promjene SC, a  obuhvatit će teorijski i praktičan rad s 35 mm filmskom vrpcom i 35 mm projektorom, kao i digitalnim formatima i reprodukcijskim uređajima, prvenstveno DCP-om. Radionica je namijenjena svim projekcionistima i tehničarima zainteresiranima za film, radionica analognih projekcija je početnička, a digitalnih napredna. Moguće je pohađati obje radionice ili samo jednu. Cijena pojedinačne radionice je 350 kuna, a obiju 600 kuna.

Opširnije

Kultura promjene | 20. Srpanj 2016. u 12:44

Hvala svima na sjajnoj sezoni! Vidimo se u rujnu!

U sezoni 2015/2016. Europski fondovi još jednom su nas prepoznali kao umjetnički važnog partnera i financijski podržali; osvojili smo tri nagrade, proizveli 8 kazališnih premijera, tri festivala te 19 izložbi. Pozvali smo vas na 59 koncerata i 294 filmska naslova.

A sada ipak malo detaljnije o svemu….

Opširnije

Kultura promjene | 19. Lipanj 2016. u 20:13

Predstava born to please nagrađena na Danima satire Fadila Hadžića

U nedjelju, 19. 6., svečanim programom i izvješćem ocjenjivačkog suda (Anica Tomić, kazališna redateljica-predsjednica; Boris Svrtan, dramski umjetnik i Bojana Radović, novinarka i kazališna kritičarka Večernjeg lista te dodjelom nagrada, završeni su 40. dani satire Fadila Hadžića.

Nakona Marulovih dana na kojima je predstava Teatra &TD Studentskog centra u Zagrebu Kabaret Tamne Zvijezde odnijela kući dvije nagrade, na red su došli i Dani satire. Predstava born to please, autorski projekt redatelja Saše Božića, u produkciji umjetničke organizacije de facto, Teatra &TD (Studentski centar u Zagrebu/ Kultura promjene) i Art radionice Lazareti Dubrovnik, dobila je Nagradu za najbolju kabaretsku predstavu.

born to please kazališni je performans za četiri vrlo različita izvođača: Natašu Dangubić, Ivanu Krizmanić, Jerka Marčića i Marka Jastrevskog. Oni se okušavaju u njima nepoznatom izričaju pjevanja. Radi se o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. Naglasak je na komičnom, a ne ciničnom aspektu imitacije kao forme.

Bravo, Marko, Jerko, Nataša i Ivana! I čestitke Saši (koji nije na fotki).

F: Teatar &TD W: Teatar &TD I: Kultura promjene

Opširnije

Kultura promjene | 13. Lipanj 2016. u 10:42

Ljeto je u kinu

Ljubitelji sedme umjetnosti diljem Hrvatske ovog će ljeta imati priliku uživati u izboru najboljih naslova s četiriju prestižnih filmskih festivala. Naime, Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar pripremili su program Ljeto je u kinu, koji u Kino mrežu dovodi kvalitetna europska i domaća filmska ostvarenja s festivala u Splitu, Puli, Motovunu i Sarajevu.

Ideja je projekta Ljeto je u kinu približiti i ponuditi filmskoj publici diljem Hrvatske programe prestižnih ljetnih filmskih festivala u Hrvatskoj i susjedstvu. Tako će svi filmoljupci u Kino mreži vidjeti izbor filmova s Festivala mediteranskog filma Split, Pulskog filmskog festivala, Motovunskog filmskog festivala i Sarajevskog filmskog festivala. Programi će se u Kino mreži "vrtiti" tijekom čitavog ljeta, a filmovi će u kina stići odmah po završetku pojedinog festivala.

Ljetni filmski festivali žarišta su dobre energije, zabave i još boljih filmova, a Hrvatski audiovizualni centar raduje se što će se od ovog ljeta filmovi slaviti ne samo u gradovima u kojima se navedeni festivali održavaju, nego i u cijeloj Kino mreži. Sigurni smo da će gledatelji osvježenje u vrućim ljetnim večerima potražiti i u svojim gradskim kinima jer će ovog ljeta ulov u mreži biti izvrstan!“, poručila je Rea Rajčić, voditeljica projekta kinoprikazivaštva pri HAVC-u.

Prvi program stiže s Festivala mediteranskog filma Split, a u sklopu njega MM centar & Dokukino Kic u gostima prikazuju filmove U suton životaDruga majka.

Više informacija o programu u kinima diljem mreže, potražite na stranicama Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, kao i na Facebook eventu.

Vidimo se u kinu jer u kinu je bolje!

Kultura promjene | 01. Svibanj 2016. u 22:16

Skromnim produkcijama do velikih nagrada!

Unatoč skromnom budžetu s kojim već godinama uspijeva realizirati nekoliko premijera godišnje te imati stalan repertoarni program, Teatar &TD, malo kazalište skriveno u dvorištu Studentskog centra u Savskoj 25, okrunilo se na ovogodišnjim Marulićevim danima s dvije nagrade. Post punk cabaret, predstava Kabaret Tamne Zvijezde predvođena glumcem i redateljem Zlatkom Burićem Kićom, jednim od osnivača trupe Kugla glumišta, koja je svojim djelovanjem udarila temelje mnogim današnjim kazališnim, multimedijalnim i interdisciplinarnim umjetničkim skupinama na području Hrvatske, ali i bivše države, osvojila je Marula za najbolju predstavu u cjelini. Nagrada za glumačko ostvarenje pripala je glumici Miji Biondić za ulogu u istoimenoj predstavi. Zvijezda antologijskog Pushera i američkog blockbustera 2012, Zlatko Burić u ovoj je predstavi okupio cijelu plejadu izvođača: od suosnivača Kugle glumišta Damira Bartola Indoša preko danskog multimedijskog umjetnika Henninga Frimanna do mladih ali iskusnih dramaturških, glazbenih, glumačkih, redateljskih i plesnih imena: Mira Manojlovića, Vedrane Klepice, Dine Puhovski, Marka Jastrevskog, Svena Jakira, Deana Krivačića, Mije Biondić i Vedrana Hleba.

Opširnije

Kultura promjene | 28. Travanj 2016. u 22:26

Kabaret Tamne Zvijezde i Mia Biondić nagrađeni na Marulovim danima u Splitu!

Draga publiko,

ponosno javljamo da smo na ovogodišnjim, 26.  Marulovim danima održanima u Splitu, nagrađeni u kategorijama:

1. Nagrada Marul za predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi Kaberet Tamne Zvijezde Zlatka Burića u režiji grupe autora Kabareta Tamne Zvijezde.

"Ovaj multidisciplinarni projekt predstavlja pravi primjer kazališta koje spaja ludičku nepredvidivost i discipliniranu promišljenost. Autorski rukopis kultnog Kugla glumišta uspješno je prilagođen današnjem vremenu ne gubeći nekadašnju cirkusku sjetu unatoč disonantnim tonovima ovovremene stvarnosti. Čitav ansambl predstave jedinstven je u razumijevanju i dosljednjom provođenju šarolikih scenskih zadataka u igri destrukcije koja ne plaši već razgaljuje."

2. Nagrade Marul za glumačko ostvarenje dodjeljuje se Miji Biondić za ulogu u predstavi Kabaret Tamne Zvijezde Zlatka Burića u režiji grupe autora Kabareta Tamne Zvijezde.

"Mia Biondić u Kabaretu Tamne Zvijezde zadivljuje glumačkom fleksibilnošću koja joj omogućuje da od minimalističko dokumentarnog glumačkog stila, trenutaka u kojima gotovo ukida kazališnu iluziju, spretno i neosjetno prelazi u registre kabaretske artificijelnosti."

Čestitke ekipi koja je radila na Kabaretu i čestitke izvanrednoj i talentiranoj Miji!

Ostale dobitnike potražite klikom na link.

Voli vas Teatar &TD!

Teatar &TD Facebook stranica / Teatar &TD službena stranica

Mia Biondić u Kabaretu Tamne Zvijezde

Kultura promjene | 15. Ožujak 2016. u 12:42

Skejterske majstorije u Predvorju kina SC

12. ožujka održan je treći po redu Chill Night.

Kako je bilo, tko je sve briljirao u skejterskim majstorijama i tko su pobjednici, pročitajte u reportu i pogledajte u fotogaleriji Chill Nighta.

A po svoj redovni kulturni apdejt dođi klikovima na linkove: Facebook Kulture Promjene / Instagram Kulture promjene

Vidimo se i dogodine!

(Fotkao Kristijan Smok)

Kultura promjene | 28. Prosinac 2012. u 13:21

Podsjećamo na non-stop otvoren natječaj za projekte!

Na NON – STOP OTVOREN NATJEČAJ za projekte u Kulturi Studentskog centra možete se tijekom cijele godine javiti s idejama i prijedlozima. Prostora ima, ima i volje, problema ne bi trebalo biti, jer vas čekaju i jasne upute o tome kako se priprema i organizira projekt i svima dobro.

Pošaljite prijedlog projekta na e-mail kultura@sczg.hr. Napišite a) kratki opis projekta, b) što vam treba od SC-a za realizaciju, a što imate, c) gdje i kada biste to izveli i d) kontakt i kratka biografija. Nakon toga vi primate niz pitanja, na koja odgovarate. Onda se čujemo. Pa se vidimo i dogovorimo što tko treba napraviti oko projekta. PROPOZICIJE SU JEDNOSTAVNE, ŠTO NE ZNAČI DA IH NEMA. Dakle, općenito, vaši bi prijedlozi trebali biti pametni i od šireg interesa, zanimljivi, edukativni (što više to bolje), multidisciplinarni i interdisciplinarni, multimedijalni i progresivni, ako je zabava neka je kvalitetna, najbolje bi bilo da su od studenata za studente i tako dalje. Kao predlagači programa prednost imaju studenti, studentske udruge i klubovi studenata, zatim udruge koje promoviraju urbanu kulturu i kulturu mladih. Više informacija na www.sczg.unizg.hr/kultura/natjecaji/.