Alternative content

Alternative content

Alternative content

Info

u fazi popunjavanja

apap EU kulture programme

Kultura promjene

Thumb Ganz novi festival u rujnu!

Ganz novi festival u rujnu!

Dolazi nam u susret još jedan Ganz novi festival! Od 17. do 21. rujna budite dio još jedne, četvrte po redu, festivalske avanture koja će vas upoznati sa suvremenim kazalištem. Mjesto događanja Studentski centar, sve posvuda. Ulaz besplatan!

Read more.Opširnije

Kultura promjene | 19. Rujan 2014. u 08:27

Treći dan Ganz novog festivala!

Odlučili smo da ni trećeg dana festivala nećemo prestati s odličnim programom!

Gangplank  Showcase čeka vas od 19.30 do 22.30h u Foajeu Teatra &TD, prezentaciju radionice Dream Lab – Communitas II posjetite u 19h u Kinu SC, a kraj večeri ostavite za dvije vrhunske izvedbe: prva je This is you, plesni solo Mateje Bilosnić kojeg možete pogledati u 21h u MM centru, te 'samotni film bez tijela' – The perfect alibi španjolske umjetnice Marije Jerez u 22h u Polukružnoj. Na istom mjestu a poslije izvedbe, Vedrana Klepica održat će razgovor s Marijom u 23.15h.

Ako dosad niste rezervirali ulaznice, učinite to na mail ganznovifestival@gmail.com ili svratite preko dana do Teatra &TD, od 11-13h ili od 18-20h, odnosno dva sata prije početka predstave i predignite svoje ulaznice!

Pratite nas i na ganznovi.sczg.hr te facebook.com/ganznovifestival!


Kultura promjene | 18. Rujan 2014. u 17:30

Deseti Festival 25 FPS od 25. do 28. rujna

Posljednji vikend u rujnu u znaku je eksperimentalnog, inovativnog i umjetničkog filma, odnosno Festivala 25 FPS. Zagrebačko Kino SC već deset godina domaćin je ovoj filmskoj manifestaciji i svi ovogodišnji festivalski programi održavat će se u najvećoj gradskoj, a najmanje aktivnoj kinodvorani. Desetogodišnjica Festivala skrenut će pozornost na lokaciju kojoj je u digitaliziranoj kinoprikazivačkoj sadašnjosti ostalo samo sjećanje na blistavu prošlost, te će zasjati u slavljeničkom sjaju s filmovima, autorima, projekcionistima, gledateljima i festivalskim gostima. Od četvrtka 25. do nedjelje 28. rujna Festival slavi u Zagrebu, a potom se seli u Rijeku gdje se u Art-kinu Croatia prikazuje dio zagrebačkog programa.

Pridružite nam se, a ulaz na sve programe je slobodan!

Opširnije

Kultura promjene | 18. Rujan 2014. u 08:31

Drugi dan Ganz novog festivala!

Ganz novi pozdrav svima!

Ušli smo u drugi dan Ganz novog festivala na kojem vas čekaju redom: stalni postav Gangplank Showcasea hrvatskih umjetnika Vedrane Klepice, Drage Cara i Marina Frankole u foajeu Teatra &TD od 19.30 do 22.30h, drugi dan radionice luminoakustike pod vodstvom Bojana Gagića i Miodraga Gladovića od 17.30h do 21h u dvorištu SC-a i SEK-u te prezentacija radionice u 22h u Teatru &TD, druga izvedba Gradnje Isabelle Schad u 20h u Velikoj poslije koje vas pozivamo da nam se pridružite u 21.15h u razgovoru s umjetnicima koju su sudjelovali u nastanku predstave. Za kraj festivalskog dana posjetite koncert Dua Alterna u 21h u MM centru.

Ako dosad niste rezervirali ulaznice, učinite to na mail ganznovifestival@gmail.com ili svratite preko dana do Teatra &TD, od 11-13h ili od 18-20h, odnosno dva sata prije početka predstave i predignite svoje ulaznice!

Za večerašnju izvedbu Gradnje više nema slobodnih ulaznica!

Pratite nas i na ganznovi.sczg.hr te facebook.com/ganznovifestival!

Kultura promjene | 16. Rujan 2014. u 13:03

Plesna Škola SC /Nova sezona, novi program!!!

Anketni upisi: Izaberite sami termine, predložite nešto novo...

Noviteti: tečaj kizombe, tečaj swinga, napredni salsa i tango, seminari...

Bonus ponuda: Za dvomjesečnu uplatu kl. plesova dodatne pogodnosti!!!

Plesna škola SC-a poziva vas da, artikulirajući svoje želje i prijedloge, aktivno sudjelujete u kreiranju rasporeda rada i plesnog programa naše škole za sezonu 2014/15.

Anketni će upisi trajati tijekom rujna, potom ćemo na temelju prikupljenih informacija složiti raspored i program te krajem mjeseca ili početkom listopada krenuti s radom. Želje i prijedloge možete slati u formi: ime i prezime, vrsta tečaja, termini (pogledati u rasporedu rada)...SMS-om na broj 0921492126 ( voditelj: M. Čorak) ili u inbox na plesna.sc@gmail.com. Priključite nam se i na fejsu (Plesna škola SC-a) da ubrzamo komunikaciju i u što kraćem roku zajedno stvorimo pretpostavke za jednu raznovrsnu i vrlo uzbudljivu plesnu jesen!

Opširnije

Kultura promjene | 11. Rujan 2014. u 17:50

Veliki humanitarni koncert zbora „Izvor“ i grupe „Zakon Neba“ u Kinu SC!

Veliki koncert zbora „Izvor„ i grupe „Zakon Neba“ održat će se 3. listopada u Kinu SC ( Savska 25, Zagreb), s početkom u 20 sati. Riječ je o spoju vrhunskog zborskog pjevanja te alternativne rock glazbe, zbog kojeg će publika zasigurno dugo pamtiti ovo glazbeno događanje.

Ulaznice po cijeni od 30 kn možete kupiti na u knjižarama „Verbum“ i „Teoviziji“ na zagrebačkom Kaptolu.. Na dan koncerta cijena ulaznice je 40 kuna, a osim u knjižarama bit će ih moguće kupiti i na blagajni Kina SC.

Sav prihod od prodaje ulaznica ide za socijalno ugrožene obitelji u Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Krapinsko -zagorskoj Županiji, poplavljenim područjima  Slavonije i poplavljenim područjima  Bosne i Hercegovine.

Opširnije

Kultura promjene | 11. Rujan 2014. u 17:09

Prijavite se na radionicu svjetlosnog performansa s Jodie Mack!

LET YOUR LIGHT SHINE!

Klubvizija SC u suradnji s Udrugom 25 FPS organizira dvodnevnu DIY radionicu svjetlosnog perfomansa pod vodstvom renomirane umjetnice Jodie Mack koja će se održati 27. i 28. rujna 2014. u prostorima MM centra (Studentski Centar), u sklopu Festivala 25FPS.

Zbog ograničenog broja mjesta na radionici, molimo sve zainteresirane da nam se jave na e- mail: sc.klubvizija@gmail.com sa svojim osobnim podacima te da navedu svoje dosadašnje iskustvo u radu s filmom/fotografijom/videom i zašto žele prisustvovati radionici.

Prijave primamo do 22. rujna, a odabrane polaznike ćemo obavijestiti 23. rujna. Kotizacija je 100 kn za članove Klubvizije SC te 150 kn za sve ostale.

Opširnije

Kultura promjene | 10. Rujan 2014. u 10:22

LET YOUR LIGHT SHINE / radionica svjetlosnog performansa s Jodie Mack

Klubvizija SC u suradnji s Udrugom 25 FPS organizira dvodnevnu DIY radionicu svjetlosnog perfomansa pod vodstvom renomirane umjetnice Jodie Mack koja će se održati 27. i 28. rujna 2014. u prostorima MM centra (Studentski Centar), u sklopu Festivala 25FPS.

Radionica će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu polaznicima će kroz predavanje biti predstavljena povijest svjetlosnih performansa u apstraktnoj animaciji, od ranih eksperimenata Thomasa Wilfreda i Mary Hallock-Greenewalt, preko svjetlosnih projekcija Mikea Leonarda, zaduženog za legendarne svjetlosne projekcije Pink Floydu, do suvremenih audiovizualnih performansa.

Nakon predavanja slijedi praktična radionica, gdje će polaznici imati priliku eksperimentirati s reflektiranjem, prelamanjem i projiciranjem svietla kroz niz svjetlopropusnih objekata i tekućina uz pomoć dijaprojektora, 16 mm projektora, grafoskopa i video kamere, a rezultate će dokumentirati na 16 mm filmskoj vrpci. Preobratni 16 mm filmski materijal u boji polaznici će ručno razvijati u laboratoriju.

Zbog ograničenog broja mjesta na radionici, molimo sve zainteresirane da nam se jave na e- mail: sc.klubvizija@gmail.comsa svojim osobnim podacima te da navedu svoje dosadašnje iskustvo u radu s filmom/fotografijom/videom i zašto žele prisustvovati radionici.

Prijave primamo do 22. rujna, a odabrane polaznike ćemo obavijestiti 23. rujna.

Kotizacija: 100 kn / članovi Klubvizije SC, 150 kn / ostali

Opširnije

Kultura promjene | 05. Rujan 2014. u 12:31

Ganz novi festival promo!

Kultura promjene | 03. Rujan 2014. u 09:52

Otvoreni poziv za zatvoreni Paviljon!

Francuski paviljon izgrađen je 1937. godine prema projektu inženjera Bernarda Lafaillea i arhitekata Roberta Camelota kao jedan od paviljona tadašnjeg Zagrebačkog zbora. Nakon niza godina zapostavljanja i propadanja, 2014. godine završena je njegova obnova, sada u sklopu Studentskog centra u Zagrebu, ali on je još uvijek zatvoren.Kultura promjene Studentskog centra poziva umjetnike, kustose i sve zainteresirane da predlože rad na temu (zatvorenog) Francuskog paviljona te potiče prijavu radova čiji cilj je kritičko propitivanje trenutnog stanja i budućnosti Francuskog paviljona.

Opširnije

Kultura promjene | 25. Kolovoz 2014. u 11:57

Upisi u zimski semestar Škole stranih jezika!

Uložite u budućnost komuniciranja na daleke staze, učite strane jezike po najpovoljnijim cijenama u Školi stranih jezika Studentskog centra!

Njemački, engleski, talijanski, francuski, španjolski i ruski neće vam zvučati strano ako odaberete ŠKOLU STRANIH JEZIKA STUDENTSKOG CENTRA!

Upisi u zimski semestar šk. god. 2014/2015 počet će od 08. rujna i trajati do 26. rujna 2014. god., svakim danom osim subote i nedjelje, od 10 do 18 sati u SD “Cvjetno naselje”, Odranska 8.

Popravni rok (pismeni i usmeni) za sve tečajeve i jezike je u petak, 19. rujna 2014. u 15,00 sati.

Za one koji posjeduju određeno znanje, a našu Školu upisuju prvi put, predviđena je provjera znanja, kako bi se odredilo koji će stupanj polaznik upisati. Klasifikacijski ispiti održat će se 11., 18. i 25. rujna za engleski i njemački jezik, 18. i 25. rujna za talijanski te 25. rujna za španjolski, francuski i ruski jezik. Početak klasifikacijskih ispita je u 15,00 sati.

Opširnije

Kultura promjene | 27. Srpanj 2014. u 23:48

Teatar &TD usvojio mlade umjetnike!

Teatar &TD Kulture promjene SC-a sretno objavljuje da su na natječaju LAB&TD-a za 2015. godinu koji se održao 15.7. u Teatru &TD od 25 prezentacija usvojena tri autorska projekta.

Oni su mladi, zanimljivi i kreativni, oni su:

- Boris Kadin u suradnji s Davorom Kovačem: DEDAL 2.0

- Csilla Barath-Bastaić, Mia Biondić, Nina Gojić, Ivana Krizmanić, Bojan Mucko, Marina Redžepović, Romina Vitasović, Silvio Vovk: KAMENSKO (radni naslov)

- Ina Sladić: AS SEEN ON TV

Zahvaljujemo svim sudionicima Lab&TD-a, vama draga publiko i želimo vam ugodno, toplo i kreativno ljeto!

Kultura promjene | 21. Srpanj 2014. u 13:30

Folk diva Joan Baez na jesen u Kinu SC! Ulaznice u prodaji!

Legendarna folk pjevačica, aktivistica i dobitnica nagrade za životno djelo, Joan Baez, održat će 19. listopada koncert u Kinu SC, Savska 25.

Ulaznice su krenule u prodaju  18. srpnja i to po cijeni od 220, 295 i 360 kuna, ovisno o poziciji u dvorani, a kupiti ih možete na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr.

Najznačajnija američka folk pjevačica proteklih 50 godina, posljednji je put posjetila Zagreb 2008. godine, kada je svojim nastupom i glazbom oduševila publiku u prepunoj Tvornici.

Također, od kada je 2008.-2009. godine slavila 50 godina nastupa u poznatom Club 47 u Cambridgeu (od 1958.) te na Newport Folk Festivalu (od 1959.), zaposlenija je no ikad.

Opširnije

Kultura promjene | 22. Svibanj 2014. u 10:14

Morana Novosel i Karla Brbić u novom Kultnom intervjuu!

Ususret premijeri predstave Logično mjesto za susret, autorskog dvojca N. Gojić i M. Novosel, popričali smo s mladom režiserkom Moranom Novosel i glumicom Karlom Brbić. Što imaju za reći o svom poslu, budućnosti, filmovima, kazalištu i posljednjem projektu čija je premjera zakazana za 23. svibnja, pogledajte u novom, pretposljednjem ovosezonskom Kultnom intervjuu!

kultni logično mjesto za susret from Kulturna TV on Vimeo.

Intervju vodila Marija Andrijašević. Snimao Vedran Senjanović.

Kultura promjene | 11. Svibanj 2014. u 13:26

Mirela Ivičević: Ako se nađu pravi ljudi, nikakav izazov nije nepremostiv

Povodom bisa 2. Izloga suvremenog zvuka, ali i skorašnje dodjele nagrade grada Čakovca Josip Štolcer Slavenski za 2014.g., koju je dobila za multidisciplinarni glazbeni projekt Planet 8, porazgovarali smo s mladom skladateljicom Mirelom Ivičević.

Planet 8 (foto Damir Žižić)

Opširnije

Kultura promjene | 25. Travanj 2014. u 00:11

Bobo Jelčić u novom Kultnom intervjuu!

Ususret premijeri predstave Ko rukom odneseno koja nas čeka 28. travnja, donosimo vam intervju s Bobom Jelčićem, u kojem smo popričali s njim o radu na filmu i u kazalištu, o novoj predstavi, ali i o budućnosti hrvatskog kazališta. Bobo je na kraju poručio nešto svim budućim filmašima, kazalištarcima... svim umjetnicima! Pogledajte intervju i doznajte što!

Kultni intervju: Bobo Jelčić from Kulturna TV on Vimeo.

Intervju vodila Marija Andrijašević. Intervju snimao Vedran Senjanović.

Kultura promjene | 18. Travanj 2014. u 13:42

Povezivanje komparativne književnosti i Teatra&TD: Redatelj Saša Božić pozvan na razgovor sa studentima prof. Borisa Senkera

Predavanje održano u srijedu, 16. travnja 2014., bilo je pomalo neuobičajeno za studente komparativne književnosti, koji su, uz podršku profesora Borisa Senkera, veterana hrvatske teatrologije, pozvali redatelja i dramaturga Sašu Božića na nastavak razgovora koji je započet nakon izvedbe Božićeve Glorije, 26. ožujka u Velikoj dvorani Teatra&TD.

Boris Senker i Saša Božić (foto Marta Kolega)

Opširnije

Kultura promjene | 26. Ožujak 2014. u 09:08

Kultni intervju: Mima Simić

Treća ovosezonska gošća Kultnih intervjua proslavljena je aktivistica, filmska kritičarka, nesuđena glazbenica, književnica, svestrano čedo - Mima Simić! O širokom polju po kojemu se kreće, pa i o filmu Još jednom i angažmanu u Petom danu, popričala je s njom Marija Andrijašević. Snimao: Vedran Senjanović.

Kultni intervju: Mima Simić from Kulturna TV on Vimeo.

Kultura promjene | 28. Prosinac 2012. u 13:21

Podsjećamo na non-stop otvoren natječaj za projekte!

Na NON – STOP OTVOREN NATJEČAJ za projekte u Kulturi Studentskog centra možete se tijekom cijele godine javiti s idejama i prijedlozima. Prostora ima, ima i volje, problema ne bi trebalo biti, jer vas čekaju i jasne upute o tome kako se priprema i organizira projekt i svima dobro.

Pošaljite prijedlog projekta na e-mail kultura@sczg.hr. Napišite a) kratki opis projekta, b) što vam treba od SC-a za realizaciju, a što imate, c) gdje i kada biste to izveli i d) kontakt i kratka biografija. Nakon toga vi primate niz pitanja, na koja odgovarate. Onda se čujemo. Pa se vidimo i dogovorimo što tko treba napraviti oko projekta. PROPOZICIJE SU JEDNOSTAVNE, ŠTO NE ZNAČI DA IH NEMA. Dakle, općenito, vaši bi prijedlozi trebali biti pametni i od šireg interesa, zanimljivi, edukativni (što više to bolje), multidisciplinarni i interdisciplinarni, multimedijalni i progresivni, ako je zabava neka je kvalitetna, najbolje bi bilo da su od studenata za studente i tako dalje. Kao predlagači programa prednost imaju studenti, studentske udruge i klubovi studenata, zatim udruge koje promoviraju urbanu kulturu i kulturu mladih. Više informacija na www.sczg.unizg.hr/kultura/natjecaji/.