Alternative content

Alternative content

Alternative content

Alternative content

Info

u fazi popunjavanja

apap EU kulture programme

Kultura promjene

Thumb Dva dana punk kabareta u &TD-u!

Dva dana punk kabareta u &TD-u!

Kultni lik Milo danske trilogije Pusher i glumac američkog blockbustera 2012., Zlatko Burić Kićo poziva na industrial –punk Kabaret Tamne Zvijezde u &TD-u! Pridružite nam se 21. i 22. prosinca u 20h.

Ulaz besplatan!

Read more.Opširnije

Kultura promjene | 17. Prosinac 2014. u 11:02

Marko Graziani i Kaja Farszky- dobitnici nagrade Ivo Vuljević za 2014.

Uz violinista Marca Grazianija, dobitnica nagrade Ivo Vuljević je i naša stalna suradnica, udaraljkašica Kaja Farszky!

Svečano uručenje nagrade Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević održat će se u nedjelju, 29. prosinca u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog s početkom u 18 sati.

Biti umjetnikom znači uza sve biti i odgovoran – odgovoran prema svojem pozivu koji uključuje objektivnost i širinu poimanja grane umjetnosti kojom se umjetnik bavi. Biti umjetnikom znači i biti iskren u svojem djelovanju jer je to jedini put do okoline prema kojoj umjetnik želi djelovati i prema kojoj i ima spomenutu odgovornost.

Oboje odabranih mladih glazbenika ističu se prvenstveno u ovim okvirima i zbog toga jer su već osviješteni u tom pogledu uspijeva im stvarati impresivnu biografiju i nizati uspjehe koji su između ostaloga doveli i do nagrade Ivo Vuljević.

Opširnije

Kultura promjene | 11. Prosinac 2014. u 16:29

TOK i EDU&TD: Sourcing Within – radionica pokreta i glasa pod vodstvom Ang Gey Pin (SG)

Radni seminar za umjetnike tj. radionica pokreta i glasa pod nazivom Sourcing Within / Pronalazeći iznutra održat će se u Teatru &TD u periodu od 5. do 14.siječnja 2015. u dva bloka od pet dana.

Voditeljica radionice je singapurska kazališna umjetnica Ang Gey Pin.

Prvi blok zamišljen je u obliku otvorene radionice (5-9. siječnja / od 14h-20h)

Drugi blok zamišljen je kao intenzivni nastavak i produbljivanje individualnih izvođačkih propozicija / materijala (10.-14.siječnja / 10h-17h).

Seminar je namijenjen glumcima, plesačima, izvođačima, ali i redateljima, dramaturzima, pedagozima.

Kotizacija: 500 kn (5 dana) / 1000 kn (10 dana).

Sve informacije i prijave do 25.12. na e-mail adriana.josipovic@gmail.com te na 098 218 189.

Maksimalan broj polaznika je 15.


Opširnije

Kultura promjene | 25. Studeni 2014. u 10:35

Iskra Jirsak najbolja mlada glumica do 28 godina!

Na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta održanoj 24. studenog 2014., Iskra Jirsak dobila je nagradu za najbolju mladu glumicu do 28 godina za izvedbe u predstavama Potop i This Casting, u režiji M. Kurspahića.

Draga Iskra, od srca čestitamo!

Kultura promjene | 12. Studeni 2014. u 10:49

Potop nominiran u 4 kategorije za Nagradu hrvatskog glumišta!

Objavljene su nominacije HDDU za Nagradu hrvatskog glumišta. Predstava Potop Mirana Kurspahića nastala u koprodukciju Teatra &TD i Kufera nominirana je u čak 4 kategorije:

za najbolju dramsku predstavu u cjelini - autorski projekt Mirana Kurspahića,

za redateljsko ostvarenje - Miran Kurspahić

za izuzetna ostvarenja mladih umjetnika - Iskra Jirsak

za tekst i dramaturgiju u autorskom projektu - Miran Kurspahić

Čestitke svima!

Kultura promjene | 24. Listopad 2014. u 17:56

Špica u Francuskom! Otvaramo ga svima!

Francuski paviljon otvorio je svoja vrata u punoj svojoj praznini! Prije punjenja kulturnim sadržajem, želimo građanima dati priliku da uživaju u obnovljenom prostoru, jedinstvenom monovolumenu Zagreba.

Za javnost će biti otvoren svake subote od 10 do 14 sati te srijedom od 12 do 20 do prvog kulturnog punjenja kada će radno vrijeme biti definirano događajem. Od skorih programa, osim Smotre zagrebačkog Sveučilišta sredinom studenog, svoju kulturnu inicijaciju nakon obnove, Francuz će imati za Velesajam kulture od 11. do 13. 12. 2014. kada će prvi umjetnici krenuti u istraživanja i započeti dijalog s ovim zanimljivim prostorom.

Dijalog umjetnosti i zvuka s prostorom nastavit će se kroz 2015. godini u suradnji s hrvatskim i francuskim umjetnicima.

Kultura promjene | 27. Srpanj 2014. u 23:48

Teatar &TD usvojio mlade umjetnike!

Teatar &TD Kulture promjene SC-a sretno objavljuje da su na natječaju LAB&TD-a za 2015. godinu koji se održao 15.7. u Teatru &TD od 25 prezentacija usvojena tri autorska projekta.

Oni su mladi, zanimljivi i kreativni, oni su:

- Boris Kadin u suradnji s Davorom Kovačem: DEDAL 2.0

- Csilla Barath-Bastaić, Mia Biondić, Nina Gojić, Ivana Krizmanić, Bojan Mucko, Marina Redžepović, Romina Vitasović, Silvio Vovk: KAMENSKO (radni naslov)

- Ina Sladić: AS SEEN ON TV

Zahvaljujemo svim sudionicima Lab&TD-a, vama draga publiko i želimo vam ugodno, toplo i kreativno ljeto!

Kultura promjene | 18. Travanj 2014. u 13:42

Povezivanje komparativne književnosti i Teatra&TD: Redatelj Saša Božić pozvan na razgovor sa studentima prof. Borisa Senkera

Predavanje održano u srijedu, 16. travnja 2014., bilo je pomalo neuobičajeno za studente komparativne književnosti, koji su, uz podršku profesora Borisa Senkera, veterana hrvatske teatrologije, pozvali redatelja i dramaturga Sašu Božića na nastavak razgovora koji je započet nakon izvedbe Božićeve Glorije, 26. ožujka u Velikoj dvorani Teatra&TD.

Boris Senker i Saša Božić (foto Marta Kolega)

Opširnije

Kultura promjene | 28. Prosinac 2012. u 13:21

Podsjećamo na non-stop otvoren natječaj za projekte!

Na NON – STOP OTVOREN NATJEČAJ za projekte u Kulturi Studentskog centra možete se tijekom cijele godine javiti s idejama i prijedlozima. Prostora ima, ima i volje, problema ne bi trebalo biti, jer vas čekaju i jasne upute o tome kako se priprema i organizira projekt i svima dobro.

Pošaljite prijedlog projekta na e-mail kultura@sczg.hr. Napišite a) kratki opis projekta, b) što vam treba od SC-a za realizaciju, a što imate, c) gdje i kada biste to izveli i d) kontakt i kratka biografija. Nakon toga vi primate niz pitanja, na koja odgovarate. Onda se čujemo. Pa se vidimo i dogovorimo što tko treba napraviti oko projekta. PROPOZICIJE SU JEDNOSTAVNE, ŠTO NE ZNAČI DA IH NEMA. Dakle, općenito, vaši bi prijedlozi trebali biti pametni i od šireg interesa, zanimljivi, edukativni (što više to bolje), multidisciplinarni i interdisciplinarni, multimedijalni i progresivni, ako je zabava neka je kvalitetna, najbolje bi bilo da su od studenata za studente i tako dalje. Kao predlagači programa prednost imaju studenti, studentske udruge i klubovi studenata, zatim udruge koje promoviraju urbanu kulturu i kulturu mladih. Više informacija na www.sczg.unizg.hr/kultura/natjecaji/.