Smještaj

Thumb

Pravo na smještaj u studetskom domu je osobno pravo studenta i nije prenosivo na drugu osobu. Studentski centar će odmah po useljenju studenata u studentske domove obavljati intezivne kontrole ostvarenog prava i sukladno Domskom redu sankcionirati prekršitelje.

Smještaj | 18. Rujan 2019. u 14:22

Jednokrevetne sobe

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" dostavio je popis studentica i studenata koji s obzirom na zdravstveno stanje trebaju smještaj u jednokrevetnoj sobi te popis osoba koje zbog kontraidnikacija ne smiju biti smještene u jednokrevetnoj sobi:

Studenti/ce u jednokrevetne sobe useljavaju sa potvrdom nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. A. Štampar".
Studenti/ice koji su ostvarili smještaj u jednokrevetne sobe studentskih domova mogu podići potvrde radnim danom od 13:30 do 14:30 sati u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, u Studentskoj ambulanti (soba 6), Mirogojska 16. Potvrda se naplaćuje 100,00 kuna.

Legenda:

 • CN - studentski dom "Cvjetno naselje"
 • AS - studentski dom "Dr. Ante Starčević"
 • LA - studentski dom "Lašćina"
 • SR - studentski dom "Stjepan Radić"

Smještaj | 09. Rujan 2019. u 08:00

Povjerenstvo za prigovore

Odluke Povjerenstva za prigovore na rezultate Natječaja 2019./2020. za smještaj poznate su od 9.9.2019.

Liste odluka Povjerenstva za prigovore možete pogledati ovdje:

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj, useljavaju u studentske domove od 11. rujna do 10. listopada 2019.

Detaljnije informacije studenti mogu vidjeti putem svojih web profila, osobnim dolaskom u Poslovnicu za smještaj (radno vrijeme sa strankama od 8 do 15h) ili na brojeve telefona:

 • 01/4593-570
 • 01/4593-582

Smještaj | 16. Kolovoz 2019. u 07:50

Rezultati Natječaja za smještaj 2019./2020.

Poznati su rezultati natječaja za smještaj studenata u studentske domove za akademsku godinu 2019. / 2020.

Rang listu možete pogledati pritiskom na bodnu granicu.
Detaljno bodovanje molbe studenti mogu vidjeti putem svojih osobnih web profila (ovdje) pristupajući sa svojim AAI elektroničkim identitetom, tj. na adresi https://natjecaj.sczg.hr/student/
Upute za rezervaciju soba dostupne su u prethodnoj vijesti.

Bodna granica za smještaj u sklopu studentskih domova SCZG:

1365

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskome domu, mogu useliti isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu! Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine.

Prosjeke ocjena pojedinih fakulteta i brucoša možete vidjeti ovdje (pdf).
Iste su formirali studenti koji su sudjelovali u Natječaju za smještaj ak. god. 2019./2020.

Prigovori na rezultate upućuju se Povjerenstvu za prigovor Studentskog centra u Zagrebu, najkasnije 8 dana po objavi rezultata, isključivo preporučenom poštom, preporučeno na adresu:

Studentski centar u Zagrebu
Povjerenstvo za prigovor
Savska cesta 25
10 000 Zagreb

Za dodatne informacije vezane uz Natječaj za smještaj možete se obratiti Poslovnici za smještaj studenta na kontakte:

Tel. 01 4593 570, 01 4593 582 ili na e-mail: poslovnica@sczg.hr

Molimo za strpljenje, zbog povećanog broja upita koji se javljaju po objavi rezultata, na sve upite ćemo odgovarati čim prije moguće.

Smještaj | 16. Kolovoz 2019. u 07:35

Rezervacije soba

Studentski centar Zagreb, slijedom rezultata Natječaja za ostvarivanje prava na smještaj, omogućuje studentima rezervaciju sobe ON-LINE putem.

Rezervacija sobe omogućuje studentu odabir paviljona unutar studentskog naselja, odabir položaja sobe, a isto tako skraćuje rok postupka useljenja u dom.

Studenti nisu obavezni rezervirati mjesto ON-LINE putem jer pravo na useljenje mogu ostvariti do 10. listopada 2019. useljenjem u slobodne ne rezervirane sobe.

Vremenski rok za useljenje u rezervirane sobe je do 10. rujna 2019., nakon toga se rezervacije brišu, a studenti mogu useliti u neku od preostalih slobodnih soba. Studenti mogu putem svojih web profila pokriti trošak stanarine te useliti do 10. listopada na rezervirano mjesto u domu. Plaćanje rezervacije smještaja biti će omogućeno od 28.8.2019. od 8h do 10.9.2019. do 12h. Upute za plaćanje stanarine možete pronaći ovdje.

TERMINI REZERVACIJA

A/ REZERVACIJE „STARIH SOBA“*

19.8. (8:00 h)     –        21.8. (8:00 h)

B/ OSTALE REZERVACIJE „ NOVE SOBE“

21.8. (12:00 h)   –        26.8. (8:00 h)

U navedene sobe moguće je useliti od 1. rujna 2019. Za ranije useljenje u studentski dom, potrebno je kontaktirati upravu studentskog doma gdje je student ostvario pravo na smještaj.
Studenti koji neće platiti rezervaciju ili useliti do 10.9.2019. gube pravo na rezervaciju kreveta te se useljavaju na preostala slobodna mjesta do 10.10.2019.

* odnosi se na sobe u kojima su studenti boravili prethodne akademske godine (2018./2019.), tj. oni koji su u njima bili useljeni do 15.05.2019.

Smještaj | 16. Kolovoz 2019. u 07:29

"STJEPAN RADIĆ" - tlocrti paviljona

Poštovani studenti,

Kako bi se lakše mogli snaći prilikom rezervacije mjesta u sklopu obnovljenih paviljona SN "Stjepan Radić" 1. - 4. i 7. - 9. paviljona, prilažemo Vam tlocrte paviljona. Tlocrti katova (jpg) su grupirani po paviljonima (zip).

Tlocrt 1., 2. i 3. paviljona možete preuzeti ovdje (paviljoni su identični).

Tlocrt 4. paviljona možete preuzeti ovdje.

Tlocrt 7., 8. i 9. paviljona možete preuzeti ovdje (paviljoni su identični).

Smještaj | 16. Kolovoz 2019. u 07:29

"CVJETNO NASELJE" - tlocrti paviljona

Poštovani studenti,

Kako bi se lakše moli snaći prilikom rezervacije mjesta u sklopu obnovljenih paviljona SN "Cvjetno", prilažemo Vam tlocrte paviljona (pdf).

 1. paviljon
 2. paviljon
 3. paviljon
 4. paviljon
 5. paviljon
 6. paviljon
 7. paviljon
 8. paviljon

Smještaj | 16. Kolovoz 2019. u 07:28

Premještaji između domova

Slijedom brojnih upita, omogućeno je da studenti zahtjeve za premještaj donose osobno, šalju poštom ili putem e-maila (poslovnica@sczg.hr).
Napominjemo da zahtjeve za premještaj ispunjavaju studenti koji su ostvarili pravo na smještaj te imaju opravdani razlog zašto se žele preseliti iz jednog studentskog doma u drugi. Ne postoji vremenski rok u kojem se premještaj mora omogućiti.

Obrazac zahtjeva za premještaj možete preuzeti ovdje (Word).

Smještaj | 16. Kolovoz 2019. u 07:10

Plaćanje stanarine on-line putem

Omogućeno je plaćanje smještaja u studentskim domovima on-line putem tokom cijele akademske godine. Student na ovaj način može platiti sva dosadašnja dugovanja, kao i stanarinu za mjesec unaprijed.

Opis postupka plaćanja na Web-u možete pronaći ovdje.

Opširnije...

Smještaj | 04. Srpanj 2019. u 08:55

OBAVIJEST - smještaj studenata u obnovljene kapacitete

Od ukupnoga broja smještajnih kapaciteta obnovljenih ili izgrađenih sredstvima iz Strukturnih fondova Europske unije najmanje 50 % ili prema definiranome postotku u potpisanome ugovoru o izgradnji doma mora biti namijenjeno studentima s invaliditetom i studentima čiji ukupni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje ili jednako 65 % proračunske osnovice.

Studentski centar u Zagrebu sukladno navedenom članku 25. Pravilnika MZO zadržava pravo razmještaja studenata u obnovljene kapacitete studentskih domova. Prednost pri smještaju u obnovljene kapacitete studentskih domova imaju studenti iz Pravilnika MZO:

 • članak 8., stavak 4., studenti sa invaliditetom od 1. do 5. kategorije,
 • članak 14., stavak 8., studenti sa invaliditetom od 6. do 10. kategorije,
 • članak 14., stavak 9., studenti čija obitelj koristi zajamčenu minimalnu naknadu (stalnu pomoć za uzdržavanje prema propisima o socijalnoj skrbi),
 • članak 14.,stavak 11., studenti čiji ukupni prosječni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kaledarskoj godini iznosi: 0 kn do 65 % proračunske osnovice (2161,90 kn).

Smještaj | 02. Srpanj 2019. u 14:30

OBAVIJEST - status hrvatskog branitelja

Sukladno čl. 15. Pravilnika MZO o ostvarivanju prava na smještaj u studentske domove i čl. 126 st. 2 Ministarstva hrvatskih branitelja studenti koji ostvaruju prava na dodatan broj bodova, prema čl. 15. Pravilnika, dužni su dostaviti potvrdu o statusu (roditelja) branitelja iz koje je vidljivo koliko dana je provedeno u borbenom sektoru. Bodove ostvaruju samo oni sa najmanje 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

Popis područnih ureda Ministarstva hrvatskih branitelja u RH, koji izdaju navedene potvrde, možete pronaći na poveznici, no do potvrda se može doći i elektroničkom poštom putem Ministarstva branitelja (e-mail: ministarstvo@branitelji.hr).

Dopis Ministarstva hrvatskih branitelja vezan za priznavanje statusa pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane (HVO).

Smještaj | 02. Srpanj 2019. u 14:29

Studenti bez AAI korisničkog računa

Ukoliko nemate AAI korisnički račun potrebno je zatražiti privremeni pristup web profilu Poslovnice za smještaj, Studentskog centra u Zagrebu. Pravo na privremeni pristup profilu, koji omogućuje da ispunite web prijavu, možete dobiti ukoliko pošaljete sljedeće podatke:

 • Ime i prezime,
 • OIB,
 • Datum rođenja,
 • Kontak br. mob. ili tel.

na e-mail adresu: poslovnica@sczg.hr

Isto tako pravo na privremeni profil možete zatražiti osobno u Poslovnici za smještaj.
Djelatnici Poslovnice za smještaj nisu upoznati sa lozinkom koju ste dobili, tako da ukoliko izbrišete mail, potrebno je zatražiti generiranje nove lozinke.
Studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija (brucoši), a u ak. god. 2018./2019. su završili srednjoškolsko obrazovanje u RH, prijavljuju se putem AAI sustava, sa privremenim korisničkim računom koji su dobili od srednjoškolske ustanove.
Privremeni pristup ostaje aktivan do 10. listopada 2019., do kada su studenti dužni biti upisani na visoko učilište u Zagrebu te imati otvoren AAI korisnički račun.

Dodatne informacije možete dobiti i na br. tel. Poslovnice za smještaj:

 • 01 4593 570
 • 01 4593 582

Smještaj | 02. Srpanj 2019. u 14:28

Natječaj SCZG za smještaj studenata u ak. god. 2019./2020.

Na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje (Narodne novine, br. 63/2019) KLASA: 602-01/18-03/00078, URBROJ: 533-04-19-0015 i Odluke  o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019./2020., KLASA:602-01/19-03/00087, URBROJ: 533-04-19-0001, Studentski centar u Zagrebu raspisuje:

N A T J E Č A J

za raspodjelu mjesta redovitim studentima za subvencionirano stanovanje u studentske domove Studentskog centra u Zagrebu u akademskoj godini 2019./2020.

I OPĆE ODREDBE

Pravo na subvencionirani smještaj u studentskom domu u akademskoj 2019./2020. godini imaju:

 1. redoviti studenti, državljani Republike Hrvatske,
 2. redoviti studenti, državljani EU s prijavljenim boravkom u RH sa statusom stranca na stalnom boravku u RH,
 3. osobe sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, koje su upisane na visokim učilištima u RH,
 4. studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija.

  Tekst Natječaja možete preuzeti ovdje u pdf formatu.

  Obavezna web prijava putem linka: 
  https://natjecaj.sczg.hr/student

  Obrasce za prijavu na Natječaj obavezno ispisujete po završetku web prijave!

  Pdf verzije obrazaca koji su potrebni za prijavu na Natječaj:

  ISTE NIJE POTREBNO PREUZETI UKOLIKO STE IH ISPUNILI KAO DIO WEB PRIJAVE!

  Dokumenti se predaju na lokaciji:

  Zagreb, Savska cesta 25

  radnim danom

  od 3. srpnja 2019. do zaključno 26. srpnja 2019. godine

  u vremenu od 8 do 20 sati

  Studenti koji se natječu, prijavu s traženom dokumentacijom moraju dostaviti osobno uz obvezno predočenje studentske iskaznice (X-ice). Ovo se ne odnosi na studente koji prvi put upisuju prvu godinu studija (brucoši).

  Studenti koji će akademske 2019./2020. godine upisati prvi puta prvu godinu studija (brucoši), prijavu s traženom dokumentacijom mogu predati osobno ili poslati poštom preporučeno (uzima se u obzir i pošta poslana na dan 26. srpnja 2019.).

  Rezultati natječaja biti će objavljeni do 16. kolovoza 2019. godine na web stranici: www.sczg.unizg.hr

  Opširnije...

  Smještaj | 02. Srpanj 2019. u 14:13

  Odluka o iznosu subvencija i kvotama u ak. god. 2019./2020.

  Odluka o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akadamskoj godini 2019./2020.

  Navedenu odluku možete preuzeti ovdje u pdf formatu.

  Sukladno Odluci MZOS-a u akademskoj godini 2019./2020. neće se dodjeljivati subvencije za smještaj kod privatnog stanodavca.

  Smještaj | 02. Srpanj 2019. u 14:00

  Izjave studenata vezane uz prijavu na Natječaj za smještaj 2019./2020.

  OBAVIJEST STUDENTIMA KOJI SE NATJEČJU ZA SMJEŠTAJ U AK. GOD. 2019./2020.

  Zbog primjene Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (EU) 2016/679, student ukoliko želi dati ovlasti drugoj osobi (npr. roditelju) da može provjeriti rezultate Natječaja, tj. na temelju čega je zamolba za smještaj bodovana, treba potpisati izjavu kojom daje odobrenje SCZG za navedenu radnju.
  Ovdje možete preuzeti izjavu o davanju suglasnosti za priopćenje informacija o rezultatima Natječaja za smještaj u studentske domove.

  Ukoliko student nije u mogućnosti osobno predati dokumente, može dati izjavu kojom ovlašćuje drugu osobu (kao njegovog opunomoćenika) da preda dokumente umjesto njega.
  Ovdje možete preuzeti izjavu o davanju suglasnosti za predaju dokumenata na Natječaj za smještaj u studentske domove.

  Navedene izjave predajete kao prilog zamolbi koju predajete na Natječaj za smještaj ak. god. 2019./2020.

  Smještaj | 30. Lipanj 2019. u 23:04

  DEFICITARNA ZANIMANJA, AK.GOD. 2019./2020.

  Popis prvih 10 deficitarnih studijskih programa na županijskoj razini za 2019. godinu za potrebe upisa i stipendiranja visokog obrazovanja te u svrhu objave javnih natječaja za raspodjelu mjesta redovitim studentima u studentske domove koje objavljuju studentski centri:

  Grad Zagreb i Zagrebačka županija

  1)   Medicina
  2)   Matematika, nastavnički smjer
  3)   Fizika i tehnika, nastavnički smjer
  4)   Elektrotehnika i informacijska tehnologija
  5)   Računarstvo
  6)   Strojarstvo
  7)   Biologija i kemija, nastavnički smjer
  8)   Fizika i informatika, nastavnički smjer
  9)   Fizika, nastavnički smjer
  10)  Fizika i kemija, nastavnički smjer

  Sukladno Pravilniku MZO, članak 13.

  Smještaj | 30. Lipanj 2019. u 12:59

  Pravilnik MZO-a za aka. god. 2019./2020.

  PRAVILNIK

  O UVJETIMA I NAČINU OSTVARIVANJA PRAVA REDOVITIH STUDENATA NA  SUBVENCIONIRANO STANOVANJE

  Ovim pravilnikom propisuju se uvjeti i način ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirani smještaj u studentskim domovima, učeničkim domovima i subvencioniranje smještaja studenata koji stanuju kod privatnih stanodavaca.

  Pravilnik možete preuzeti ovdje (u pdf formatu) ili ga pročitati u Narodnim novinama NN 63/2019, 
  link:
  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_06_63_1249.html

  | 05. Studeni 2018. u 09:33

  STUDENTSKO PSIHOLOŠKO SAVJETOVALIŠTE

  BESPLATNO SAVJETOVANJE ZA STUDENTE

  U sklopu Studentskog doma „Cvjetno naselje“ (Paviljon 7-Studentski klub) možete koristiti usluge BESPLATNOG psihološkog savjetovanja.

  Kontakt: 095/4855 117

  Termin: ponedjeljak i srijeda: 18:00-20:00 sati.

  Savjetovanje provodi iskusna psihologinja a područje rada sa studentima odnosi se na:

  - teškoće prilagodbe na novo mjesto stanovanja, studij, okruženje;

  - anksiozne smetnje (napadi panike, zabrinutost, strahovi i fobije);

  - teškoće u odnosima s drugim ljudima, sramežljivost, strah od javnog nastupa;

  - promjene u raspoloženju, gubitak interesa, povlačenje, depresivna stanja;

  - teškoće u učenju, organizaciji vremena i gradiva, teškoće u polaganju ispita;

  - druge teškoće u području osobnog rasta i razvoja.

   

  U slučaju većeg interesa moguće je organizirati i grupe za učenje i grupe za vježbanje prezentacije, držanja predavanja i javnog nastupa.

  Ljubazno molimo zainteresirane da se obavezno najave na 095/4855 117 i dogovore termin.

  Opširnije

  Smještaj | 23. Siječanj 2018. u 13:43

  Domski red

  Ovdje možete preuzeti Pravilnik o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu u pdf formatu ili ga pročitajte u cijelosti u nastavku.

  Opširnije...

  Smještaj | 01. Siječanj 2017. u 06:00

  Izvadak iz Domskog reda

  Pravo na smještaj u studetskom domu je osobno pravo studenta i nije prenosivo na drugu osobu. Studentski centar će odmah po useljenju studenata u studentske domove obavljati intezivne kontrole ostvarenog prava i sukladno Domskom redu sankcionirati prekršitelje.

  DOMSKI RED

  Članak 33.
  Teži disciplinski prijestup je povreda odredbi Domskog reda koju stanar učini namjerno ili krajnjom nepažnjom i to:

  12. ustupanje svojeg prava na smještaj drugoj osobi;
  13. prodaja ili kupovina prava na smještaj u studentskom domu;
  14. primanje osobe na boravak, stanovanje i spavanje u studentski dom bez odobrenja upravitelja;

  3. Disciplinske mjere

  Članak 36.

  Zbog povrede odredaba Domskog reda studentu se mogu izreći sljedeće disciplinske mjere:
  ...
  - isključenje iz studentskog doma za sve vrijeme studiranja.

  Smještaj | 31. Kolovoz 2016. u 15:20

  Kategorije smještajnih kapaciteta

  Smještaj studenta razvrstan je na sljedeće kategorije:

  • I. kategorija: SN "Stjepan Radić" 11. i 12. paviljon (apartman sa dvije dvokrevetne sobe koje dijele zajedničko predsoblje sa kupaonicom i kuhinjom)
  • II. kategorija: SN "Cvjetno" (dvokrevetna soba sa twc)
  • III. kategorija: SN "Stjepan Radić" 1. - 4. ; 7. - 9. paviljon (dvokrevetne sobe sa zajedničkim twc i kuhinjama po katu)
  • IV. kategorija: SN "dr. Ante Starčević" (dvije dvokrevetne sobe dijele twc)
  • V. kategorija: SN "Stjepan Radić" 5. i 6. paviljon (dvije dvokrevetne sobe dijele twc)
  • VI. kategorija: SN "Lašćina" 1. - 7. ; 9. - 10. paviljon (dvokrevetne sobe sa zajedničkim twc i kuhinjama po katu)
  • VII. kategorija: SN "Lašćina" 8. paviljon (trokrevetne sobe sa zajedničkim twc i kuhinjama po katu)